Başkan Tollu, 'Alt Yapı Yatırımlarımız Meyvelerini Veriyor'

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, belediye olarak sporda alt yapıya büyük önem verdiklerini belirterek, "Bunun meyvelerinin toplandığını, U-14, U15, U16 ve U17 kategorilerinde şampiyon olan futbol takımımızdan anlıyoruz. Bizim için bu özlenen tablo. Bundan sonra da alt yapı yatırımlarımız devam edecek" dedi.

Erdemli Belediyespor Kulübü, U-14, U15, U16 ve U17 kategorilerinde şampiyon olan futbol takımı oyuncuları, Erdemli Belediye Başkanı Mükkerrem Tollu’yu ziyaret etti.

Başkan Tollu, her branşta mücadele eden gençlerin, sporcu ahlakı ve disiplini içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini ve bunun neticesinde de Erdemli’yi şampiyonluklarla en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtti.

Erdemli Belediyespor’a yaptıkları yatırımların akademik liglerde ve alt yapıda meyvelerini toplamaya başladıklarını kaydeden Tollu, "Sporda başarı alt yapı ile mümkün olur. Biz alt yapıya önem veren ve sporun gelişmesinde en önemli etken olan alt yapıyı sağlam temeller üzerine kuran bir anlayışı hakim kıldık. Bunun neticesinde de dört kategoride şampiyon olduk. Bu gurur kulübümüz ve taraftarlarımızın yanı sıra tüm Erdemli halkınındır” ifadelerini kullandı.

Açtıkları futbol okullarıyla alt yapıdaki her çocuğun profesyonelliğe geçişini desteklediklerini belirten Tollu, "Açtığımız futbol okulları ile çocukların kötü alışkanlıklardan uzaklaşmalarını sağlıyor, okullarımızda daha profesyonel anlamda iyi bir tesiste eğitim vermeyi amaçlıyoruz. Futbol okullarımızda sosyal faaliyetlere de önem veriyoruz. Her yaz sezonunda da açtığımız futbol ve farklı branşlarda da faaliyet içerisinde olan okullarımızda Erdemli sevgisini aşılıyor, futboldan ziyade her türlü eğitimlerine de özen veriyoruz. Bu sağladığımız birliktelikte çok güzel çalışmalar gördük ve meyvelerini toplamaya başladık. İşte özlenen tablo bu’’ şeklinde konuştu.

"Disiplin başarının olmazsa olmazıdır"

Türk futboluna hizmet edecek sporcuların yetişmesi için altyapı çalışmalarına her türlü imkanı sunmaya devam edeceklerini söyleyen Tollu, disiplin olmazsa, başarının asla mümkün olmayacağını hatırlatarak, "Kulübünüzde özveri ile mücadele eden ve büyük yetenekleri olan futbolcuların başarılarının artarak devam edeceğine inancımız tamdır. Gençlerimizin başarılarından ve şampiyonluklarında dolayı da haklı bir gurur yaşıyoruz. Gençlerin bu elde ettikleri başarı ve deneyimler yaşamlarının geri kalan kısımları için birer dönüm noktası olacaktır. Altyapısı olmayan hiçbir spor dalının başarılı olması mümkün değildir. Sizler daha çok çaba göstererek kulübümüzün A Takımında görev alacaksınız. Kendinizi bu alanda da geliştirme imkanı bulacaksınız. Disiplinli çalıştıktan sonra gayret ettikten sonra çok iyi yerlere geleceksiniz" diye konuştu.

4 farklı kategoride şampiyon olan genç sporcular ise ziyaret sonunda Tollu’ya kendilerini daha da geliştirip disiplinli bir şekilde çalışmalarını sürdürerek, şampiyonlukların devamını getireceklerinin sözünü verdi.

Kaynak: İHA