Mersin'de 'Sporun Mutfağındakiler Paneli'

Eski milli futbolcu Nihat Kahveci: 'Bu ülke için herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor. Biz de üzerimize ayyıldızlı formayı giydiğimizde bir şeyler yapmaya çalıştık. Hala konuşuluyorsak demek ki iyi şeyler yapmışız'

Eski milli futbolcu Nihat Kahveci, herkesin bu ülke için bir şeyler yapmaya çalıştığını belirterek, "Biz de üzerimize ay yıldızlı formayı giydiğimizde bir şeyler yapmaya çalıştık. Hala konuşuluyorsak demek ki iyi şeyler yapmışız." dedi.

Kahveci, beraberindeki eski milli futbolcu Tuncay Şanlı ve atlet Mikdat Sevler ile İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından Silifke ilçesinde yenilenen Taşucu Stadı'nda düzenlenen Sporun Mutfağındakiler Paneli'ne katıldı.

Kahveci, panelde yaptığı konuşmada, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Çek Cumhuriyeti'ne attığı golü unutamadığını belirterek, o anı hatırladıkça mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Milli formayı giymenin, göğsünde Türk bayrağı taşımanın kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayan Kahveci, "Bu ülke için herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor. Biz de üzerimize ay yıldızlı formayı giydiğimizde bir şeyler yapmaya çalıştık. Hala konuşuluyorsak demek ki iyi şeyler yapmışız. Gurur verici." diye konuştu.

Kahveci, gençlerin sorularını da yanıtlayarak, bu yıl çekişmeli bir Süper Lig yaşandığını, dört takımın da şampiyon olma şansının olduğunu söyledi.

Başarı için çok çalışılması gerektiğinin altını çizen Nihat Kahveci, "İyi bir sporcu olabilmek için iyi insan olmak gerekir. Mütevazı, saygılı olunmalı ve başarıyı da hazmetmek gerekir. Çünkü insanı bitiren en kötü şey egodur." ifadelerini kullandı.

Tuncay Şanlı da gençlere iyi birey ve sporcu olma konusunda tavsiyelerde bulunarak, en büyük hayalinin, bir gün yıllarca formasını giydiği Fenerbahçe'de teknik direktör olarak görev yapmak olduğunu ifade etti.

Atlet Mikdat Sevler de başarılı olmak için neler yaptığını anlattı.

Konuşmaların ardından yenilenen stadın açılışı yapıldı ve Nihat Kahveci ile Tuncay Şanlı düzenlenen şöhretler maçında forma giydi.

Kaynak: AA