Bilecik'te Oynanacak BAL Play-Out Maçının Günü Ve Tarihi Belli Oldu

Türkiye Bölgesel Amatör Lig (BAL) play-out maçının günü ve tarihi belli oldu.

Bilecik 1. Amatör Lig şampiyonu 1308 Osmaneli Belediyespor ile BAL temsilcisi Bozüyük temsilsi Vitraspor arasında oynanacak olan BAL yükselme play-out maçının günü 21 Nisan günü saat 15:00’da oynatılmasına karar verildi.

Maç günü ve saati için Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) binasında yapılan teknik toplantıya Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, Futbol İl Temsilcilisi Engin Toku, Vitraspor kulübü yöneticileri Şevki Can, Cevat Tekin, 1308 Osmaneli Belediyespor yöneticisi Fikret Atapay, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğünü temsilen Emniyet Amiri Taner Tuncer ve BAL Denetçisi İsmail Özdil katıldı.

"İnşallah hiçbir vatandaşımızın, teknik heyetimizin burnu kanamaz"

İl olarak söz alan Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, oynanacak olan müsabaka öncesi iki takıma da başarılar dileyerek, "Bugün buradaki toplantımızın amacı Vitraspor ile 1308 Osmaneli Belediye Spor arasındaki gerçekleşecek olan müsabaka ilgili burada bulunuyoruz. İnşallah şimdiden söylüyorum hayırlısıyla çok iyi bir maç olur, centilmence bir maç olur. İnşallah hiçbir vatandaşımızın, teknik heyetimizin burnu kanamaz. Zaten bu yüzden teknik toplantıyı yapıyoruz. Gerekli önlemler iki takım da hiçbir şüphesi olmasın, emniyet açısından. Gençlik spor saha açısından her türlü tedbir alınacak. Biz normalde bu maçı 15 Nisan’da yapacaktık ve kulüplerle bu maçı koymadan bir telefon görüşmesi yaptık. Vitraspor kulübü 6 tane futbolcusunun Açık Öğretim Sınavına gireceği için maçı 1 hafta erteleyelim 22 Nisan Pazar günü yapalım diye kendi aramızda görüştük" dedi.

"O gün kongremiz var, hafta içi oynayalım"

Bu konuşmanın ardından söz alan Vitraspor kulübü yöneticileri, 22 Nisan pazar günü kulüplerinin kongresi olduğunu belirterek, "Bizim o gün kongremiz var. Biz bu kararı 2 ay önce aldık. 2 bin 2 bin 500 kişilik bir üye sayımız var. Gün boyunca sürecek bir kongre bu. Sandık 5’de kapansa bile akşama kadar sürebilecek. O gün bizim için sıkıntılı olacak. Aslında bizim istediğimiz hafta içi de olabilir mi? "dediler.

"Hafta sonu olursa seyirci bakımında da katılım yoğun olur"

Tekrar söz alan Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, "Şimdi bu maç hafta içi olmaz. Ya Cumartesi yada Pazar günü oynanır. Bu tür maçlara gerek Bilecik, gerekse Bozüyük taraftarları susadı. Yıllardır Bozüyük Spor yok Bilecikspor yok. Bölgesel ligde siz varsınız. Yani bence herkes kendi düşüncesini söylesin ama benim şahsi fikrim hafta içinde ben bu müsabakanın oynanmasını Amatör Spor Kulüpleri Başkanı olarak karşıyım. Burada oturalım Cumartesi olur mu? olamaz mı onu tartışalım. Benim esas niyetim Pazar günü olması. Hafta sonu olursa seyirci bakımında da katılım yoğun olur" dedi.

"Hafta içi olursa taraftarımızda tepki alırız"

1308 Osmaneli Belediyespor yöneticisi Fikret Atapay ise; hafta içi oynanırsa kendi seyircilerden tepki alacaklarını belirterek, "Hafta içi biz de tepki alırız ,çünkü her gün geliyorlar gidiyorlar yoğunluk olacak. Hafta içi oynandığı zaman büyük bir tepki alırız biz. Mümkünse hafta sonu olsun. Genel kurulları varsa sıkıntı yok cumartesi oynayabiliriz" dedi.

"Ne olursa olsun kötü tezahürat izin vermeyin"

Son olarak söz alan Futbol İl Temsilcisi Engin Toku ise; 2017-2018 Bilecik 1. Amatör Lig şampiyonu 1308 Osmaneli Belediyespor takımını tebrik ederek, "Aynı zamanda bizleri Bilecik’i BAL’da temsil eden Vitraspor’umuz tebrik ediyorum. Ligi iyi bir yerde bitirdiler. Ligden düşselerdi 1308 Osmaneli Belediyespor diren BAL’a çıkacaktı. Düşmediği için BAL’da ilimizi bir takım temsil ettiği için play-out maçı oynanacak. İlimizin iki ilçe takımı burada karşı karşıya gelmesi gerçekten güzel bir şey. Havanın iyi olması atmosferin iyi olması sizlerin en büyük kulüp başkanları olarak sizler buna sahip çıkacaksınız. Ne olursa olsun kötü tezahürat izin vermeyin. Burada sizlere kulüp yöneticilerine en büyük görev düşüyor. Onun için iyi bir atmosferde her iki takımada başarılar, iyi oynayan kazansın. Hakemlerimiz federasyon tarafından dışarıdan gelecek. Her iki takıma da başarılar diliyorum" dedi.

"Kazasız belasız bir maç olması temenni ederim"

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Emniyet Amiri Taner Tuncer, iki takımada başarılar dileyerek, "İyi olan kazansın, kavgasız küfürsüz bir maç olsun. Biz müsabaka öncesi gerekli tüm tedbirleri alacağız. Kazasız belasız bir maç olması temenni ederim" dedi.

Konuşmaların ardından Vitraspor-1308 Osmaneli Belediyespor maçının 21 Nisan 2018 Cumartesi günü saat 15:00’da Bilecik Edebali Stadı’nda oynatılmasına karar verildi.

Kaynak: İHA