3. Spor Hukuku Sempozyumu

ESpor hukuku konusundaki sempozyum İstanbul'da gerçekleştirildi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kültür ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen E-Spor hukuku konulu 3. Spor Hukuku Sempozyumu yapıldı.

İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyumun öğleden önceki oturumuna Hwa Gaming Takımı'nın sahibi Ahmet Taruz, Universal Institute of E-Sports Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Yılmaz ve E-Spor yorumcusu Kaan Kural katıldı.

Sempozyumda, E-Sporun gelişimi ve finansal kaynağı hakkında bilgiler veren Ahmet Taruz, "E-Spor takımları katıldığı turnuvalarda ve sponsorluk anlaşmalarıyla gelirler elde ediyor. Sponsorluk anlaşmaları, gelirlerin büyük bir oranını oluşturuyor. Profesyonel oyuncular da her ay düzenli maaş alıyor." ifadelerini kullandı.

Oğuzhan Yılmaz ise E-Sporun her geçen gün popülerliğini artırdığını ifade ederek, "E-Spor baktığımız zaman her evde bulunabilecek bir cihazla, dünyanın her yerinde online, bireysel ve takımsal oyunlar oynayabileceğimiz bir platform. E-Spora ulaşmak kolay olduğu işin popülerleşti. Markalar ise Türkiye'de E-Spor hala moda akımı olarak görülüyor. Türkiye'de 2 milyon arası Counter-Strike oyuncusu var. E-Spor 10 yılda çok iyi yerlere geldi ve gelişmeye devam edecek." şeklinde görüş belirtti.

- "Bu bağımlılık alkol ve sigaradan daha zararlı"

E-Spor bağımlıları için Güney Kore'de hastaneler kurulduğunu aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bağımlı oyuncuları burada hastanelere getiriyorlar. 12 yaşından küçüklerin oyun oynaması yasaklanıyor. Bu bağımlılık alkol ve sigaradan daha zararlı. Bu durum henüz Türkiye'ye gelmedi ama gelecek. Profesyonel oyuncular günde antrenmanlarla birlikte 11 saat bilgisayar başında kalıyor."

Kaan Kural ise oyuncuların oyunlarda yeni arkadaşlar edindiğini, E-Spor'un kişileri asosyal yaptığına inanmadığını belirtti.

Kaynak: AA