Halk Eğitim Müdürlüğü Farklı Kurslara Ev Sahipliği Yapıyor

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi tarafından farklı kurslar açarak vatandaşa hizmet veriyor.

Halk eğitim merkezi tarafından kar kürüme, biçer döver, havuz suyu operatörlüğü gibi farklı alanlarda kurs açıyor.

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç, birçok alanda farklı kurslar açarak vatandaşların meslek sahibi olmalarına yardımcı olduklarını belirtti.

Aziz Özbilgiç kurslarla ilgili yaptığı açıklamada, “Karayolları ile iş birliği içerisinde kar küreme kursu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile biçer döver kursu, Açık Ceza ve İnfaz Kurumu ile tekstil kurslarımız devam etmektedir. Çok yakın zamanda ise, havuz suyu operatörlüğü, egzoz emisyon elemanı, ev ve kurum temizliği kursu, emlak danışmanlığı kursları açılacaktır. Örnek verecek olursak, havuz suyu operatörlüğü kursunu başarı ile bitiren bir kişi, kapalı ve açık havuz bulunan belediye, gençlik merkezi ve otellerde iş bulabilmektedir” dedi.

Adıyaman Halk Eğitimi Merkezi olarak genel, mesleki ve teknik, okuma-yazma alanında yaklaşık 3 bin 326 farklı kurslarla vatandaşa hizmet etmenin gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Özbilgiç, “Halk eğitimi merkezimize gelen vatandaşlarımızı sanatla, sporla, kültürle buluşturmaya ve kaliteli bir zaman geçirmelerine yardımcı oluyoruz. Vatandaşımızın talebini karşılarken iki şeye çok büyük önem veriyoruz. Kursa gelen vatandaşımızın var olan yeteneklerini geliştirmelerine imkan sunuyoruz. Kursu başarı ile bitirdiğinde gerek kamuda, gerekse özel sektörde iş bulabilme fırsatı yakalayabiliyorlar. Halk eğitimi merkezimize gelen vatandaşlarımıza farklı alanlarda kurs tercihi sunuyoruz. Dil alanında Türkçe Öğretimi, İngilizce, Arapça ve Rusça, sportif alanda futbol, voleybol, hentbol, basketbol, masa tenisi, satranç, atletizm, kick-boks, judo, karate, sanatsal alanda resim, ebru, hat, tiyatro, kısa film, müzikal alanda bağlama, gitar, ney, davul zurna, teknoloji alanında temel bilgisayar kullanımı, standart Türk klavyesi, internet kullanımı, mesleki ve teknik alanda ise giyim tasarım, yemeni, çanta yapımı, seramik, takı tasarım, arıcılık, sürü yönetimi gibi kurslarla hizmet sunmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA