Hakkari, Türkiye Rafting Şampiyonasında

Muğla’nın Dalaman ilçesinde düzenlenen uluslararası katılımlı Türkiye Rafting Şampiyonasında, Hakkari de temsil edildi.

Türkiye Rafting Federasyonu As Başkanı Fikret Yardımcı ve Bölge Temsilcisi Çetin Bayram’ın davetleri üzerine Hakkari Cilo Dağcılık Rafting Takımı da yarışmaya katıldı.

4 - 8 Nisan 2018 tarihleri arasında Muğla’nın Dalaman ilçesinde yapılan Uluslararası Türkiye Raftin Şampiyonasına davet edilen Hakkari Cilo Dağcılık Rafting Takımında; Safiye Nigar Tansu, Veli Akar, Rahmi Orhan, Hikmet Gül ve Hacı Tansu yer aldılar. Hakkari adına şampiyonaya katılan Hakkari Cilo Dağcılık Rafting Takımı, ilk deneyim ve yarışmalarında mücadeleci ve centilmenlikleri ile göz doldurdular.

Beş gün süren ve çeşitli parkurlarda düzenlenen yarışmada Hakkari Cilo Dağcılık Rafting Takımı, 12 ülkenin milli takımları ile birlikte Türkiye geneli 51 profesyonel takım, 250 sporcu ile eşit şartlarda ve aynı parkurlarda yarıştı. İlk defa böyle bir organizasyonda yer alan takım, ilk gün 3 takımı geride bırakarak sürpriz yaptı. Ardından 4 gün boyunca süren diğer yarışmalarda başarılarını her gün bir adım ileriye götürdüler.

Uluslararası bir yarışmada amatör ruhları ile mücadele eden Hakkari Cilo Dağcılık Rafting Takımı, bölge birinciliği yanında cesaret ödülü ile ödüllendirildiler.

Birçok yerli ve yabancı takımı geride bırakarak genel puanlamada 51 takım içerisinde 14. sıraya yükseldiler. Mücadeleleri ve takım ruhu ile dikkatleri çeken Hakkari ekibini Dünya Raftin Federasyonu Başkanı Danilo Barmas ve Türkiye Rafting Federasyonu As Başkanı Fikret Yardımcı, bundan sonraki bütün yarışmalarda Hakkari takımlarını görmek istediklerini dile getirdiler.

Açıklamada bulunan Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Başkanı ve Takım Kaptanı Hacı Tansu, ikinci defa Türkiye’de düzenlenen uluslararası rafting şampiyonasına davet edildiklerini söyledi.

Tansu, “Sportif anlamda hiç rafting yapılmamış ilimizde, rafting adına davet almamız bizleri mutlu etti. Tamamen amatör olan 5 kişilik bir takım oluşturarak katıldığımız bu faaliyette başarılı olduk. Asıl amacımız, böylesine önemli bir faaliyette bulunmak, yerinde görmek ve Hakkari’de benzer çalışmalar yapmaktı. Ancak yarım günlük bir eğitim ve antrenmanla kendimizi yarış pistlerinde bulduk. Lakin bizin rafting sporuna yönelik hiçbir malzememiz yoktu. Kano botunu her gün bir takımınkini aldık. Kürek, kask ve yelekleri Elazığ ekibinden aldık ve bu şekilde yarıştık. Hakkari insanının mücadeleci ruhunu, insani yönünü ve spor severliğini orada sergiledik. Ekibim beni ve bütün katılımcıları şaşırttı. İlk günden bize eğitim veren ekibi geçtik. İkinci günden itibaren her gün çıtayı yükselttik. Kısa zamanda yarışmanın en ilgi çeken takımı haline geldik. İlk defa rafting botuna binen bu grup nasıl oluyor da bir çok ili, yabancı takımları da geride bırakıyor. Bu cesaret ve özgüven karşısında takdirler aldık ve cesaret madalyası ile ödüllendirildik. Böylesi bir etkinliğe bizleri ısrarla davet eden Federasyonumuz As Başkanı Fikret Yardımcı’ya, Erzurum Bölge Temsilcimiz Çetin Bayram’a, Hakkari’den gidişimizi sağlayan Hakkari Valimiz Cüneyit Orhan Toprak’a ve Belediye Başkan Vekilimiz Cüneyt Epcim’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hakkari’de sportif anlamda yeni bir branş doğuyor. Bu branşı geliştirmemizde valimizin, belediye başkanımızın ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün desteklerini bekliyoruz. Destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA