Yeşil'den Final Maçına Davet

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Ziraat Türkiye Kupası Final Maçına katılacak olan tüm sporseverleri kent olarak ağırlamaya hazır olduklarını söyledi.

DTB Başkanı Engin Yeşil, daha önce Türkiye Futbol Federasyonunca Eskişehir’de oynanacağı açıklanan Türkiye Ziraat Türkiye Kupası finalinin karşılaşmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla Diyarbakır’a alınmasının kentin imajına ve güvenli bir kent oluşunun gösterilmesine büyük katkı sağlayacağını açıkladı.

Alınan bu karardan dolayı DTB adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Yeşil, “Bu karar kentimiz üzerinde oluşan olumsuz algıyı da ortadan kaldıracaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği üzere takımlarımızı ve Trabzon’dan Kars’a ülkemizin tüm vilayetlerinden kentimize gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız” dedi.

Sporun barış ve kardeşlik olduğunu anlatan Başkan Yeşil, “Ülkemizin tüm kentlerinin güvenli ve huzurlu oluşunu göstermenin en iyi yolu spordur. Spor barış ve kardeşliktir. Bu tür sportif faaliyetlerin kentimizde düzenlenmesiyle başta ülkemizin ve ilimizin ne kadar güvenli ve huzurlu olduğunu tüm dünyaya gösterecektir” diye konuştu.



“Turizmi canlandıracak ekonomiye katkı sunacak”

33 bin kişi kapasitesi ile Diyarbakır kentine yakışır stadyumun hazırlanmasında büyük emekler harcayan Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve emeği geçenlere teşekkür eden Yeşil, şunları kaydetti:

“Final maçı bizler içinde bir final olacaktır. Kentimize gelen tüm misafirlerimize misafirperverliğimizi ve ilimizdeki huzur ve güveni göstererek bundan sonraki süreçte gerek turizmin canlanmasında ve gerekse ilimiz ekonomisine büyük ölçülerde katkıda bulunacağız.”

Kaynak: İHA