Adana'da 60 Bin Dolar Ödüllü Uluslararası Tenis Turnuvası

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü (ATDSK), dünya sıralamasında ilk 250’de yer alan kadın tenisçilerin katılacağı 60 bin dolar ödüllü Womens Circuit Uluslararası Tenis Turnuvası düzenleyecek.

Eylül ayında yapılması planlanan ITF Womens Circuit Cup için Türkiye Tenis Federasyonu’na başvuru yapıldı. Dünya sıralamasında ilk 250 içinde yer alan kadın tenisçilerin raket sallayacağı turnuvada toplam ödül 60 bin dolar. 10 gün sürecek uluslararası turnuvada, eleme maçlarının ardından 32’lik ana tablo oluşacak. Ana tabloda yer alacak tenisçilere ödül verilecek. Bu turnuvada, Türk tenisçilerden ATDSK altyapısından yetişen, WTA dünya sıralamasında ilk 250’de yer alan Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu ile Başak Eraydın ve Ayla Aksu da Türkiye’yi temsil edecek. Turnuva süresince tüm maçlar tenisseverlere ücretsiz açık olacak.

ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, turnuva için Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğini de beklediklerini belirterek, “Kadın tenisinde dünya sıralamasında ilk 250’de yer alan usta raketleri Adana’ya getirerek tenisseverlere tenis şöleni yaşatmak, geleceğe hazırladığımız genç raketleri bu usta raketlerle buluşturarak ufuklarını açmak, Adanamızın tanıtımını yaparak spor turizmine katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.

Keskin, düzenlenecek turnuva için 5. toprak kortu yapmayı planladıklarını vurgulayarak, ödül miktarının yarısını kulüp olarak üstleneceklerini, 30 bin dolar için de sponsor arayışlarının olduğunu söyledi.



ATDSK’nın son yıllardaki başarıları ve yatırımlarının Türk tenisi için memnuniyet verici olduğuna dikkat çeken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak da, “Turnuva ve kort yapımıyla ilgili destek almak için bakanlığımızla gerekli görüşmeler yapacağız. Bugüne kadar olan müsabakalarda sağlanan geniş tabanlı katılımlar ve organizasyonların kusursuzluğu, şüphesiz bölgemizin hem tanıtımına, hem de ekonomisine üst seviyede katkı sağlamıştır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA