Kastamonu Belediyespor Finali Hedefliyor

EHF Kupası'nda yarı finale çıkma mücadelesi veren Kastamonu Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, başarılı performansıyla dikkati çekiyor Antrenör Günal: 'Yarı finale kalan ilk Türk takımı olmak istiyoruz. Yarı finalde de rakibimizi yenip final oynamayı amaçlıyoruz'

ÖZGÜR ALANTOR - Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası'nda çeyrek finalde yer alan Kastamonu Belediyespor Kadın Takımı, finali hedefliyor.

EHF Kupası çeyrek final ilk maçında Romanya temsilcisi Zalau'ya deplasmanda 29-28 mağlup olan Kastamonu Belediyespor, 11 Mart Pazar günü evinde rakibiyle rövanşta karşılaşacak.

Deplasmandaki ilk maçta aldığı 1 farklı yenilgiyi lehine çevirmeye çalışacak Karadeniz ekibi, evinde galip gelerek yarı finale çıkmanın hesabını yapıyor.

Kastamonu Belediyespor Antrenörü Hakan Günal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kupada grup maçlarını çok başarılı şekilde tamamladıklarını söyledi.

Grup maçlarının ardından çeyrek finalde Romanya temsilcisi Zalau ile eşleştiklerini hatırlatan Günal, deplasmandaki maça çok iyi başladıklarını ama kaptanları Serpil İskenderoğlu'nun olmamasının bir süre sonra kendini hissettirdiğini anlattı.

Rakibin ev sahibi olma avantajını da kullandığını dile getiren Günal, "Romanya ekibi köklü bir takım ama bizden daha zayıf. Oradaki maç bizim galibiyetimizle de bitebilirdi ama ev sahibi olma avantajını iyi kullandılar. Seyirci ortamı, rakip antrenörün provokatif hareketleri ve hakemlerin bunlardan etkilenmeleri sonucu böyle bir skor ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

- "Rakibimizi çok iyi analiz ettik"

Sahalarında yapacakları maçta farklı bir hava oluşacağına işaret eden Günal, ilk müsabakadaki olumsuzlukların tersine döneceğini, kaptanları Serpil'in de sahada bulunacağına dikkati çekti.

Günal, "Maçın favorisi biziz. Rakibimizi çok iyi analiz ettik. Şans yüzde 70 bizim lehimize görünüyor. Bu maçta galip gelip yarı finali seyircimiz, idarecilerimiz ve belediye başkanımızla kutlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Mücadele ettikleri kupada grup maçları oynanmasına birkaç yıl önce başlandığını belirten Günal, "O tarihten bugüne kadar hiçbir Türk takımı gruplara kalmayı başaramamıştı. Yeni sistemde gruplara kalan ilk takım biziz. Grupları geçerek çeyrek finale de kalan ilk Türk takımı olduk. Şimdi yarı finale kalan ilk Türk takımı olmak istiyoruz. Yarı finalde de rakibimizi yenip final oynamayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

Takımın oyuncularından Elif Sıla Aydın da morallerin çok yüksek olduğunu vurgulayarak, "Deplasmandaki ilk maçta aldığımız mağlubiyet morallerimizi bozmadı. Serpil ablanın olmaması bizim için kayıptı. Kaptanımızın sağlığına kavuşması motivasyonumuzu artırdı. İlk etapta Zalau'yu geçip sonra final oynamak istiyoruz." dedi.

Kaynak: AA