Futbol Açıklaması 17 Yaş Altı Kızlar Elit Tur

Elit turda mücadele edecek Türk Milli Takımı'nın aday kadrosu belli oldu.

2017-2018 UEFA 17 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası Elit Tur'da mücadele edecek Türk Milli Takımı'nın aday kadrosu açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre ay-yıldızlı ekip, 14 Mart Çarşamba günü Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde bir araya gelecek. Milliler, 17 Mart Cumartesi gününe kadar hazırlıklarını burada sürdürecek. Milli takım, Bosna Hersek'te düzenlenecek elit tur maçları için cumartesi günü bu ülkeye gidecek.

17 Yaş Altı Kız Milli Takımı, şampiyonada ev sahibi Bosna Hersek, Avusturya ve Polonya ile 6. Grup'ta mücadele edecek.

Organizasyonda 28 takım, dörderli olarak 7 gruba ayrılacak. Gruplarını lider bitirecek 7 takım 9-21 Mayıs'ta Litvanya'da düzenlenecek 2017-2018 UEFA 17 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılmaya hak kazanacak. Ev sahibi Litvanya ise finallere direkt olarak katılacak.

Finallerde ilk 3 sırada yer alacak takımlar ise 13 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Uruguay'da düzenlenecek 2018 FIFA 17 Yaş Altı Kızlar Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanacak.

Teknik direktör Necla Güngör Kırağası yönetimindeki ay-yıldızlı ekibin elit tur aday kadrosunda şu futbolcular yer alıyor:

Kaleciler: Senem Pınar Özer (Beşiktaş), Simge Cam (Geçit Belediyespor), Sude Nur Sözüdoğru (Horozkent Spor)

Defans: Aze Sude Sayan (Beşiktaş), Didem Dülber, İlayda Ekmekçi (Fomget Gençlik ve Spor), Dilan Yeşim Taşkın (Frauen), Ferda İpek Çevik (Dudullu), Havane Dilbe (Horozkent Spor), Selin Akgün (Köln)

Orta saha: Berivan İçen, Elif Keskin (Beşiktaş), Büşra Kuru (Speyer 09), Dilara Anna Aleyna Lüpges (Borussia Mönchengladbach), Mesude Alayont (Horozkent Spor), Rabia Nur Yılmaz (Fomget Gençlik ve Spor), Shirin Susanne Fırat (Grasshopper), Şehriban Dülek (Pendik Çamlıkspor), Zeynep Cahil (Dudullu)

Forvet: Benan Altıntaş (Fomget Gençlik ve Spor), Ece Tekmen (Kocaeli Bayan Futbol), Melike Öztürk (Horozkent Spor)

- Maç programı

17 Yaş Altı Kız Milli Takımı'nın elit turda yapacağı maçların programı TSİ şöyle:

19 Mart Pazartesi:

17.00 Avusturya - Türkiye

22 Mart Perşembe:

17.00 Polonya - Türkiye

25 Mart Pazar:

16.00 Türkiye - Bosna Hersek

Kaynak: AA