Bulgaristan'da Kadınlar Günü, Ebru Sanatıyla Kutlandı

Türkiye’nin Filibe Başkonsolosluğu'nda Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Ebru sanatı etkinliği yapıldı.

FİLİBE – Dünya Kadınlar Günü için Türkiye'nin Filibe Başkonsolosluğu'nda Ebru sanatı etkinliği düzenlendi.

Türkiye’nin Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe davet edilen Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şemsettin Ziya Dağlı, Ebru sanatının tanıtımını yaptı.

Başkonsolos Ergani, etkinliğin açılış konuşmasında, “Kadınlar bizlerin annelerimiz, ablalarımız, kız kardeşlerimiz, kız çocuklarımız hayata güzellik katan toplumun temsilcileridir. Kadın olmadan herhalde bu dünya çok eksik kalırdı." dedi. Dünya kadınlarının en ciddi sorunu olan kadına yönelik şiddet olaylarına da vurgu yapan Ergani, “Kadına şiddet uygulayan bir erkek güçlü bir erkek değildir. Zayıf bir erkektir.” şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan Filibe Vali Yardımcısı Evelina Apostolova da, “Başarılı her erkeğin arkasında mutlaka akıllı bir kadın durur. Aynı zamanda hayatta başarılı bir kadının arkasında, yaşamın zor anlarında onu anlayabilen, destek, değer veren bir erkek durur. Bu destek hem iş kadını hem de iyi anne olmamızı sağlar.” ifadelerine yer verdi.

Ebru sanatının geçmişi, felsefesi ve teknikleri hakkında bilgi veren akademisyen Dağlı da çalışmalarında Doğu-Batı kültürleri arasında sanatsal sentezi irdelediğini vurgulayarak, “Dünyada oryantal sanatlara karşı büyük bir ilgi var. Picasso ve Miro gibi Batı sanatına damgasını vuran çok ünlü sanatçılar bile kendilerine Doğu sanatında kimlik buldular." dedi.

Kaynak: AA