Grandmedical Manisaspor'da Yaşanan Finansal Sorun

Grandmedical Manisaspor'da teknik direktörlük görevinden istifa eden Taner Taşkın "Cuma günü kendi avukatıma kendi ve ekibimin alacaklarının tahsili için ihtar verdim." dedi.

Kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısında istifasına ilişkin açıklamalarda bulunan Taşkın, göreve başladığın günden beri oyunculara yeni yönetimle birlikte olumlu bir şeyler olacağının umudunu verdiğini ama bir sonuç çıkmadığını söyledi.

En son Giresun maçına kadar oyuncularından Manisaspor formasını en iyi şekilde temsil etmeleri için mücadele etmelerini istediğini belirten Taşkın, şöyle devam etti:

"Giresun maçı bana göre geldiğimizden beri en kötü oynağımız ve enerjimizin en düşük olduğu noktaydı. Bunun sebebi de maçtan önce de zaten 2 haftadan beri tamamen ayyuka çıkan para muhabbetleri. Ben Gökay Budak'ın kendisine geçen çarşamba günü bu şekilde devam etmem mümkün değil ve sadece Denizli ve Giresun maçına çıkacağım onun dışında konuşacağız diye kendisine söyledim. Böyle devam etmem mümkün değil diye. Neticesinde de böyle bir maç oldu ve buraya kadar geldik." diye konuştu.

Taşkın alacakları için kulübe ihtar gönderileceğini belirterek şöyle konuştu:

"Cuma günü kendi avukatıma kendi ve ekibimin alacaklarının tahsili için ihtar göndermesi talimatı verdim. Zaten şuan da ihtar yazısı gitmiştir. Manisaspor'un halen bir haftalık resmi hocası olacağım. Bir hafta sonra tek taraflı fesih hakım olacak. Eğer anlaşmayı sağlarlarsa ben her türlü anlaşmaya ekip olarak hazırız.

- 1,5 yıllık anlaşma var

Bizim Manisaspor'dan para koparmak gibi bir sevdamız yok. Ama biz karşımızda muhatap bulamıyoruz. Sadece bunun sıkıntısını yaşıyorum ve bunu açık ve net olarak söyleyeyim ben kendi avukatım üzerinden ihtar çektirdim. Ödeme yapılmadığı taktirde tek taraflı fesih hakım var, 1.5 yılık anlaşmam var. Ama ben hak etmediğim hiçbir şeyi Manisaspor kulübünden almam. Hak etiğimi verirlerse eğer diğer alacaklarımın hepsinden vaz geçerim."

- Yönetim para yok diyor

Yönetimin kötü niyetli olduğunu düşünmediğini de ifade eden Taşkın, "Futbol takımını yönetmek kolay bir iş değil. Biraz daha tecrübe kazanmaları gerekiyor. Çok acı hadiseler var ancak ayrılmama en çok sebep olan hadise ise İlkay diye bir oyuncu oynatıyorum iki haftadan beridir. Bu oyuncunun profesyonel olmasını istiyorum. O çocuğu kullanmak istiyorum ama olmuyor. Neden olmuyor diye sordum, 'paramız yok' diyorlar. Çocuk odama geldi, 'Hocam babamla görüştüm, babam 2 bin 800 lira olan lisans parasını verecek' dedi.

Ben de ona 'baban ödemeni yapsın ben seni profesyonel yapayım' dedim. Çünkü adamı oynatacağım babası Soma'dan para gönderiyor. Çocuk kendi parası ile profesyonel oldu ve şu an Manisaspor'da top oynuyor en son Denizlispor'da gol attı." dedi.

Kaynak: AA