Fatih Terim - TFF Davasında Avukatların '50 Milyon - 80 Milyon İnsan' Atışması

Fatih Terim’in, Milli Takımdaki görevine son verilmesi üzerine 3,5 Milyon Euro’luk tazminatı için açtığı davasına avukatların tartışması damga vurdu. TFF avukatının ‘Davayı takip eden 50 milyon insan bu paranın verilmesini istemiyor’ sözleri üzerine Terim’in avukatı, ‘80 Milyon insan TFF’nin kararlarından memnun değil ve TFF’nin istifa etmesini istiyor. Şimdi TFF’nin istifa etmesi mi gerekir. Bu sözler mahkemeyi baskı altına alınma çabasıdır” diye cevap verdi.

Fatih Terim, A Milli Takım’daki görevine son verildikten sonra sözleşmesindeki 3,5 milyon Euro’luk tazminatın ödenmemesi üzerine Türkiye Futbol Federasyonu’nu icraya vermişti. TFF’nin bu borca itiraz etmesi üzerine Fatih Terim itirazın iptali davası açmıştı. Terim ile TFF arasındaki davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 17’inci İş Mahkemesi’nde görülen duruşmada, davacı Fatih Terim adına avukat Rezan Epözdemir, davalı TFF adına ise avukatlar Hüseyin Karaahmetoğlu ile Alp Karaahmetoğlu katıldı.

Duruşmanın başlamasının ardından TFF’nin avukatları dosya kapsamında tanık dinletmek istediklerini kaydetti.

“Tanık dinlenilmesi talebi yargılamayı uzatmaya yöneliktir”

TFF avukatlarının talebi üzerine söz alan Terim’in avukatı Rezan Epözdemir, “Sözleşmelerin resmi evraklarla dosyada mevcut olduğunu, tüm resmi evraklar şüpheye mahal vermeyecek şekilde dosyada dururken tanık dinlenilmesi talebi yargılamayı uzatmaya yöneliktir. Müvekkilimin davalı iş yerinde tebliğ edilen fesih bildirim yazısı, SGK evraklarında mevcut olan işten ayrılış bildirgesinde davacının iş akdinin haklı neden belirtmeksizin yapıldığına ilişkin belgeler mevcut olup belgeler arasında çekişme de yoktur. Sözleşme haksız şekilde fesih edilmiştir. Tanık dinletme talebinin reddini istiyoruz” dedi.

“50 Milyon insan bu paranın verilmesini istemiyor”

Fatih Terim’in sözleşmesinin haklı gerekçelerle fesih edildiğini aktaran TFF avukatı Hüseyin Karaahmetoğlu, “Fesih bildiriminde herhangi bir gerekçe belirtmemiştik. Ancak haklı haklı nedenle fesh ettiğimiz gerek davacının soruşturma dosyasındaki beyanları, gerekse Alaçatı’da yönetim kurulu yedek üyesine Selahattin Aydoğdu’ya karşı tutumundan dolayı pişmanlık duymamasına ilişkin basına verdiği beyanlar göz önüne alındığında futbol ailesi olarak davacı tarafın iş akdinin haklı nedenle feshedildiği ortadadır. ‘Türkiye’ ile başlayan temsil makamı sınırlı kişilerde vardı. Cumhurbaşkanı, Başbakan gibi. Türkiye Futbol Direktörlüğü de bunlardan biridir. Bu konumdaki kişi temsil makamını düşünerek ona göre hareket etmelidir. Bu davayı Türkiye’de 50 milyon insan takip ediyor. Galatasaray ile aylık 1905 liraya sözleşme imzalayacaksınız. Sonra TFF’den 13 Milyon Lira isteyeceksiniz. Bu adil değil. Davayı takip eden 50 Milyon insan bu paranın verilmesini istemiyor” diye konuştu.

“80 Milyon TFF’nin istifasını istiyor”

Bu sözler üzerine yeninden söz alan Terim’in avukatı Epözdemir, “ Bu sözler mahkemeyi baskı altına almaya yönelik sözlerdir. TFF’nin kararlarından 80 milyon insan rahatsız. İnsanlar TFF’nin istifasını istiyor. Şimdi bu yönetimin istifası mı gerekir” diye konuştu.

Tanık dinletilme talebini reddeden mahkeme tarafların dosyaya sunulan belgelere karşı beyanda bulunmaları için ertelendi.

Kaynak: İHA