Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nde Dernek Kuruldu

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesinde, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği kuruldu.

Alınan bilgiye göre, üniversite bünyesinde bir süredir devam eden spor kulübü kurma çalışmalarında sona gelindi.

Balıkesir Valiliği'ne yapılan başvuruyla kulüp, Onyedi Eylül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği adı altında resmi olarak kuruldu. Kulübün kurucu başkanı ise Barış Yıldırım oldu.

Derneğin yönetimi şu isimlerden oluştu:

"Başkan Barış Yıldırım, Asbaşkan Yasin Nuri Çakır, Genel Sekreter Mehmet Karatepe, Başkan Yardımcıları Hüseyin Elüstü, Tolga Baykala, Kaan Bingül, kulüp müdürü Ömer Faruk Eğri."

Bandırma'nın futbolda Bandırmaspor, basketbolda Banvit, güreşte Acar ailesi gibi efsanelere sahip olduğunun söyleyen Yıldırım, şehrin hentbol ve voleybol gibi branşlarda da başarıyla temsil edildiğini belirtti.

Sporun kalbinin attığı şehrin üniversitesi olarak büyük bir heyecanla rekabetin içerisinde yer almak istediklerini aktaran Yıldırım, "Kulübümüzün kuruluşunda tenis, satranç ve tekvando branşlarında tescil aldık. En kısa zamanda güreş, judo, karate ve atletizm için somut adımlar atacağız. Önümüzdeki süreçte faaliyetlerine başlamayı düşündüğümüz okçuluk, bisiklet, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, beyzbol, rugby ve dağcılık branşları için gerekli altyapı hazırlıklarını başlattık." dedi.

Kaynak: AA