Bakan Bak, TSYD Ankara Şubesi'nin Yeni Yönetimini Kabul Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: '(Bağımlılıkla mücadele) Spor yazarlarından beklentimiz bu konunun sosyal sorumluluk çerçevesinde gündeme alınması'.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi'nin yeni yönetimiyle bir araya geldi.

TBMM'de gerçekleşen kabulde TSYD Ankara Şubesi Başkanı Alper Bakırcıgil, asbaşkanlar Nihat Uçar ve Hüseyin Doğru, şube sekreteri Metiner Erdem ile yönetim kurulu üyesi İbrahim Ateşoğlu yer aldı.

Bakan Bak, kabulde yaptığı konuşmada, bağımlılıkla mücadelede spor yazarlarına da görev düştüğünü belirterek, "Antalya'daki seminerde de söylemiştim. Hepimize görev düşüyor. Bu sadece bakanlık olarak bizim yapabileceğimiz, üstlenebileceğimiz bir konu değil. Mutlaka herkesin bu konuda duyarlı olması, söz söylemesi lazım." dedi.

Sokakların uyuşturucu çeteleri ve terör örgütlerine bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Bak, "Terör örgütleri gençleri uyuşturucuya alıştırarak, onları kendilerine militan olarak kullanıyor. Bu metotla gençleri bir nevi kendilerinin kölesi haline getiriyorlar. Toplumun genleriyle, huzuruyla, asayişiyle oynuyorlar. Bu konuda duyarlı olmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Bakan Bak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuk uyuşturucuyu aldıktan sonra, ailesini, çevresini tanımıyor. Bu hepimizin sorunu. Bakanlık olarak buna farkındalık oluşturarak, dikkat çekerek projeler yürütüyoruz. Sahada olacağız. Yoğun bir şekilde semt sahaları, futbol, basketbol, voleybol sahaları yaparak çocukları birleştirici güç olan spora yönlendirmek istiyoruz. Spor yazarlarından beklentimiz bu konunun sosyal sorumluluk çerçevesinde gündeme alınması ve gündemde tutulması. Bu bizim için çok önemli. Bu bütün dünyada bir sorun ama sporun gücünü kullanarak bunu önleyebileceğimizi düşünüyorum. Bu yüzden spor yazarlarımızdan destek istiyoruz."

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu'nun oluşturulduğuna değinerek, "8 bakanlıktan oluşan kurulun başkanlığını Başbakan Yardımcımız Sayın Recep Akdağ yapıyor. Bizim kuruldaki rolümüz önleyici olmak." diye konuştu.

TSYD Ankara Şubesi Başkanı Alper Bakırcıgil ise dernek ile bakanlık arasındaki iş birliğini daha yukarıya taşıyarak, ortak projelerde yer almak istediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA