Dağ Kayakçıları Ergan'da Eğitim Yapacak

Türkiye Dağcılık Federasyonunun (TDF) 2018 faaliyet programında yer alan dağ kayağı ileri seviye eğitiminin, 14-18 Mart tarihlerinde Ergan Dağı'nda yapılacağı bildirildi.

TDF Dağ Kayağı Kurul Başkanı Yılmaz Ünal, yaptığı yazılı açıklamada, federasyon tarafından düzenlenen dağ kayağı ileri seviye eğitiminin, 14 Mart'ta Ergan Dağı'nda başlayacağını belirtti.

Eğitime katılacak sporcuların beş gün boyunca dağ kayağı ile Ergan Dağı'nda zirve tırmanışları ile zorlu parkurlarda kayak yapma tekniklerini çalışacağını dile getiren Ünal, eğitimin 18 Mart'ta sona ereceğini kaydetti.

Aynı zamanda Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü Başkanlığı görevini de yürüten Ünal, Ergan Dağı'nın dağ kayağı açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu da ifade ederek, şunları kaydetti:

"Nitekim uzun yıllar bu potansiyeli göz önüne alarak iki uluslararası dağ kayağı yarışması ile geçen yıl da Türkiye'de ilk defa yapılan Dağ Kayağı Dünya Kupası'na federasyon olarak Ergan Dağı'nda ev sahipliği yaptık. Federasyonumuz burada mükemmel bir organizasyon yaparak Dünya Dağ Kayağı Federasyonunun da takdirini kazanmıştır. Federasyon olarak, dağ kayağı branşının kış olimpiyatlarına alınmasının önemine binaen bu özverili çalışmalarımız devam edecektir."

Kaynak: AA