Beşiktaş, Zirve Takibini Sürdürdü

Trabzonspor'u 20 yenerek ligde art arda 2. maçından da galibiyetle ayrılan Beşiktaş, puanını 47'ye yükseltti Siyahbeyazlı takıma galibiyeti getiren golleri atan Babel, ligde 6 maç sonra gol attı

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Trabzonspor'u 2-0 yenen Beşiktaş, zirve takibini sürdürdü.

Ligde geçen hafta Fenerbahçe'yi, bu hafta da Trabzonspor'u yenen Beşiktaş, art arda 2 galibiyet aldı. Siyah-beyazlılar, Trabzon deplasmanından aldığı galibiyetle 24. hafta sonunda puanını 47'ye yükselterek 50 puanla lider Galatasaray ve ikinci sıradaki Medipol Başakşehir'in arkasından üçüncü sıradaki yerini korudu.

Ligde deplasmanda Bursaspor ile 2-2, Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılar, dış sahada da 2 maç aradan sonra kazandı.

- Babel, gol orucunu bozdu

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri atan Ryan Babel, ligdeki gol orucunu bozdu.

En son ligin 16. haftasında Osmanlıspor karşısında rakip fileleri 3 kez havalandıran siyah-beyazlı futbolcu, bu maçtan sonra oynadığı 6 maçta gol sevinci yaşayamadı.

Forma giydiği Demir Grup Sivasspor, Antalyaspor, Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor, Atiker Konyaspor ve Fenerbahçe maçlarında gol atmayı başaramayan Babel, Bursaspor maçında cezası nedeniyle oynayamadı.

Trabzonspor'a 2 gol atan Babel, gol sayısını 9'a yükseltti.

Beşiktaş'ta oyuna 58. dakikada giren Alvaro Negredo ise 71 ve 78. dakikada Babel'in attığı gollerin hazırlayıcısı oldu.

- Trabzonspor'un büyük maçlardaki ilk yenilgisi

Trabzonspor, Beşiktaş karşısında, üç büyük rakibi önünde bu sezon ilk yenilgisini aldı.

Bu sezon daha önce Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray ile oynadığı 4 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik alan Karadeniz ekibi, Beşiktaş karşısında yenilmezliğini sürdüremedi.

Karadeniz ekibi, aldığı yenilgiyle 36 puanda kalarak 7. sıraya geriledi.

- Hubocan, cezalı duruma düştü

Trabzonspor'da Beşiktaş maçı öncesi 3 sarı kart ile ceza sınırında yer alan Tomas Hubocan, karşılaşmanın 27. dakikasında Babel'e yaptığı faul sonrası hakem Halis Özkahya tarafından sarı kart ile cezalandırıldı.

Gördüğü kart sonrası cezalı duruma düşen Hubocan, ligin 25. haftasında oynanacak Teleset Mobilya Akhisarspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

Maçın 68. dakikasında bir taraftar Türk bayrağı ile sahaya girdi. Orta alana serdiği bayrağı öpen taraftar, daha sonra güvenlik görevlileri tarafından saha dışına çıkarıldı.

Kaynak: AA