Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu

Hatay, Adana ve İçel illerini kapsayan, 11 ülkeden 118 bisikletçinin katıldığı organizasyonda Torku Şekerspor'dan Onur Balkan, genel klasmanda birinciliği elde etti Takımlar sıralamasında Torku Şekerspor zirvede yer aldı.

Hatay, Adana ve İçel illerini kapsayan Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu'nda Torku Şekerspor'dan Onur Balkan, genel klasmanda birinciliği elde etti.

Kalkınma Bakanlığı, İçel Valiliği, İçel Büyükşehir Belediyesi, İçel Ekonomi Platformu ile Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu, İçel etabıyla sona erdi.

Merkez Yenişehir ilçesindeki Özgecan Aslan Meydanı'ndan başlayan etaba, 11 ülkeden 18 takım ve 118 sporcu katıldı. Bisikletçiler, kent merkezi ve Erdemli ilçesini kapsayan 115 kilometrelik parkurda pedal çevirdi.

Başlangıç noktasında son bulan etabın birincisi Torku Şekerspor'dan Onur Balkan, ikincisi aynı takımdan Batuhan Özgür, üçüncüsü de Marathon Tula ekibinden Rus sporcu Maksim Sukhov oldu.

Onur Balkan, 10.07.36'lık derecesiyle genel klasmanda da birinciliğe ulaşarak "Turuncu" mayoyu almaya hak kazandı. Batuhan Özgür ise sprint klasmanında "Yeşil" mayonun sahibi oldu. Tırmanış klasmanında da Eritel takımından Eritreli sporcu Hanibal Tesfay "Kırmızı" mayoyu elde etti.

Üç gün süren organizasyonun takımlar sıralamasında ise Torku Şekerspor ilk sırada yer aldı.

Turun ardından Özgecan Aslan Meydanı'nda düzenlenen ödül töreninde İçel Valisi Ali İhsan Su, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, CHP İçel Milletvekilleri Serdal Kuyucuoğlu ve Hüseyin Çamak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş ve federasyon yetkilileri tarafından dereceye giren sporculara kupa, madalya ve mayoları verildi.

Kaynak: AA