U23 Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası Sona Erdi

Ordu’da düzenlenen Türkiye 23 Yaş Altı Grekoromen Güreş Şampiyonası sona erdi.

46 ilden 360 sporcunun mücadele ettiği ve bu sene Ordu’da düzenlenen Türkiye 23 Yaş Altı Grekoromen Güreş Şampiyonası, 4’ncü günde yapılan müsabakalar ile sona erdi.

Şampiyona hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Musa Aydın, ilk olarak Zeytin Dalı operasyonunda şehit düşen askerler için duyduğu üzüntüyü dile getirerek, şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere ise acil şifalar diledi.

U23 Şampiyonası’nın Ordu’da gerçekleşmiş olmasının farklı bir anlam taşıdığını söyleyen Başkan Musa Aydın, “U23 Şampiyonası’nı bugün bitirdik. Ordu, Türk Güreşi’ne büyük isimler kazandırmış bir ilimizdir. O yüzden böyle bir şampiyonanın bu ilimizde olması ayrı bir anlam ifade etmektedir. U23 Türk Güreşi için çok büyük önem arz etmektedir. Çünkü bu sporcularımız, hem 2020, hem de 2024 Tokyo Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecekler” dedi.



“Avrupa’da İstiklal Marşımızı ezberlettik”

2015 yılında göreve geldiğini ve bu süre zarfında önemli başarılara imza attıklarına dikkat çeken Aydın, “Göreve geldiğimizde, 2015 Las Vegas’taki dünya şampiyonasında 3 şampiyonluk kazandık. Yani 18 yıl aradan sonra Türk Güreşi’nde 3 tane şampiyonluk kazandık, bir zafere imza attık. Hemen akabinde 2016 Rio Olimpiyatları vardı. Bu olimpiyatlarda da ülkemizin kazandığı 8 madalyanın 5’ini güreşlerle kazandık. Güreşte de 52 yıl aradan sonra böyle bir başarıya imza attık. Hemen ardından 2017 yılındaki Avrupa Şampiyonası’nda 68 yıl aradan sonra 5 şampiyon çıkarttık, yani Avrupa’da İstiklal Marşımızı 5 kez okutarak, adeta Avrupa’ya İstiklal Marşımızı ezberlettirdik. 2017 yılının dünya şampiyonasında 3 şampiyon olmak üzere toplamda 7 madalya kazandık. Bu madalyaların tamamının olimpik siklet olması, bizler 2020 için çok umutlandırdı. 2017 yılında Grekoromen Güreş Takımımız, Dünya Güreş Birliği tarafından dünyanın en iyi takımı seçildi” şeklinde konuştu.



Hedef Tokyo Olimpiyatları

Hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunu ve çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini aktaran Başkan Musa Aydın, “Türkiye şampiyonaları bir nevi antrenmandır. 2020’de de ülkemizi başarıyla temsil edeceğimizi, Ay Yıldızlı bayrağımızı göndere çektireceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

U23’te 3 yıldır şampiyon

22 yaşındaki güreşçi Burhan Akbudak, güreşe 8 yaşından beri heves ettiğini ve 2004 yılında güreş sporuna başladığını söyledi.

Okul hocaları ve antrenörlerin desteği ile bu günlere geldiğini ve U23’te üst üste 3 kere şampiyon olduğunu belirten Akbudak, hedefinin olimpiyatlarda altın madalyayı Türkiye’ye getirmek olduğunu söyledi.

Akbudak, “Burada, 82 kilogram kategorisinde Türkiye şampiyonu oldum. 3 yıldır, 2015 yılından beri U23 Türkiye Şampiyonası düzenleniyor. 3 yıldan beri U23’te Türkiye şampiyonu oluyorum. U23’te 2016 yılında Avrupa 2’nciliğim var, 2017 yılında dünya şampiyonasında 82 kilogramda dünya şampiyonu oldu. İnşallah bu sene de İstanbul’da düzenlenecek, orada da şampiyon olarak ülkeme altın madalyayı getireceğim. Hedefim, her sporcunun olduğu gibi, sporun en büyük organizasyonu olan olimpiyatlarda altın madalyayı ülkemize getirmek” şeklinde konuştu.

Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonayı, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, yönetim kurulu üyeleri ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ve davetliler izledi.

Kaynak: İHA