Tekirdağspor'a Tesis Desteği

Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesi Barbaros Mahallesinde bulunan eski belediye binasının tadilata tabi tutularak dönüştürülmesi ile hayata geçirilen Süleymanpaşa Belediyesi Sporcu Dinlenme Tesisleri, Tekirdağsporlu futbolcuların kullanımına sunuldu. Tekirdağspor, kalıcı tesislerine kavuşuncaya kadar açılışı yapılan tesislerde konaklayacak.

Açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

İlk olarak konuşan Tekirdağspor Yönetim Kurulu Başkanı Salih Canikli, Sporcu Dinlenme Tesislerini Tekirdağspor’a kazandıran Süleymanpaşa Belediyesine teşekkür etti. Canikli, “Bildiğiniz üzere bir 1 Şubat’ta göreve geldik. Yaklaşık bir aylık süre içerisinde bu tesisleri sporcularımıza kazandırmaya çalıştık. Bu tesisi Tekirdağspor’a kazandıran Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Eşkinat’a, Mehmet İşsever’e ve bu kulüp için fedakarca çalışan eski başkanlarımızdan Volkan Nallar kardeşime çok teşekkür ediyorum. Artık Tekirdağspor’un da kendine ait bir dinlenme tesisi var. Futbolcularımızın burada daha rahat edeceğine inanıyorum” dedi.



“Biz sadece üzerimize düşeni yaptık”

Canikli’nin ardından kürsüye gelen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da Tekirdağspor’a kazandırılan tesislerle ilgili açıklamalarda bulundu. Eşkinat, “Şu anda önünde durduğumuz tesisler Süleymanpaşa Belediyesinin sporcu dinlenme tesisleri. Tekirdağspor geçici bir süre için burada kalacak ama nihai hedefimiz Tekirdağspor için yine Barbaros’ta, bir antrenman sahası da bulunan yeni Tekirdağspor tesislerini yapmaktır. Tekirdağspor kendi tesislerine geçtikten sonra 24 amatör spor kulübünü burada Süleymanpaşa Belediyesi olarak dönüşümlü olarak ağırlayacağız. Amatör kulüplerden Tekirdağspor’a daha fazla futbolcu yetişmesi, daha fazla gencimizin spor yapması, karşımda gördüğüm Tekirdağspor’un efsane futbolcularının yeni jenerasyonlarının yetişmesi için taşın altına elimizi koymamız lazımdı. Umarım bu tesisle kulübün belli giderlerine katkıda bulunmuş oluruz. Ama her şeyden önemlisi, Tekirdağ, kendi adını taşıyan 50 yıllık spor kulübünün oyuncularını depreme dayanıksız, kalınamayacak bir binadan kurtardı. Bunun mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Biz sadece üzerimize düşeni yaptık. Başarı başkanlarımızındır. Bu tesis hepimize hayırlı olsun’’ dedi.

Konuşmaların ardından, Tekirdağspor’un geçmiş dönemlerinde kulübe futbolcu, teknik direktör, antrenör, malzemeci olarak hizmet etmiş ve kulübün efsaneleri arasına girmiş isimlere plaket takdim edildi. Daha sonra Kulüp Başkanı Canikli ve Belediye Başkanı Eşkinat’ın öncülüğünde tesisler dolaşıldı. Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaynak: İHA