Tokatlı Güreşçilerin Hedefi Avrupa Şampiyonası

Tokat'ta başarılı güreş yaşamlarıyla dikkati çeken iki arkadaş, Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor.

İlk ve ortaokulda aynı okulda eğitim gören Ahmet Duman ile Hüseyin Bakır, 9 yıl önce başladıkları güreş sporunda son olarak Çorum'da düzenlenen Genç Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'ndan dereceyle döndü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nde spor hayatlarını sürdüren sporcular, güreşe ilk başladıkları yer olan Erbaa Gençlik Spor Kulübü'nü ziyaret etti.

Çorum'daki şampiyonada 57 kiloda Türkiye birincisi olan Ahmet Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015 yılında Balkan Şampiyonası'nda ikinci, 2016 yılında da okullar arası dünya şampiyonasında birinci olduğunu söyledi.

Şimdi temmuz ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlandığını anlatan Ahmet, "Orada da şampiyon olup bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal Marşı'mızı tüm dünyaya okutmak istiyorum. Bütün ailelerin çocuklarını spora yönlendirmesini tavsiye ediyorum." dedi.

Çorum'daki şampiyonada 70 kiloda üçüncülük elde eden Hüseyin Bakır ise spora 10 yaşında ağabeyinin yönlendirmesiyle başladığını belirterek, "Şimdi 19 yaşındayım. Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olup madalyalar kazanmayı hedefliyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA