Fethiye'de Akdeniz Kupası Kürek Yarışları Heyecanı

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Muğla’nın Fethiye İlçesinde düzenlenen Akdeniz Kupası Kürek Yarışları’nda 19 kulüpten 300 sporcu mücadele ediyor.

Fethiye Körfezi’ndeki kürek takımları kamp alanında düzenlenen yarışma güneşli ve güzel bir havada başlayan şampiyona iki gün sürecek. Yarışlarda kadınlar ve erkekler, 5 kategorideki bin metrelik parkurda dereceye girebilmek için mücadele etti. Bin metrelik parkurda, sporcuların finişe yaklaştıkları anda arkadaşlarının çığlıklarıyla son hamleleri büyük ilgi çekti. Yarışmaları Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşsever, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Kürek Federasyonu yönetim kurulu üyeleri, Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit ile sporcu yakınları da izliyor. Şampiyonada dereceye giren sporculara madalyalarını Federasyon Başkanı İlhami İşsever, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile Federasyon Yönetim Kurulu üyeleri sundu.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmanın yıldız ve gençler arasında yapıldığını söyledi.

İşseven, “Akdeniz Kupası 1999’dan beri devam ediyor. Fethiye’deki parkur çok güzel ve sporcular burada yarışmaktan mutlu. Önümüzdeki yıllarda katılımı daha da artırmak işitiyoruz” dedi.

Federasyonu Başkanı İşseven, "Olimpik takım kampta olduğunu ve uluslararası yarışlara hazırlandıklarını, geçen yıl gençler olimpiyatlarda vize aldı. Arjantin’de yapılacak olan Gençler Olimpiyat Şampiyonası’na gidecekler. Geçen yıl gençler iki dünya ikinciliği, dünya üçüncülüğü ve Avrupa şampiyonluğu kazandı. Bu yıl beklentilerimiz daha yüksek. İnşallah bu yıl daha güzel neticeler alacağız” diye konuştu.



Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise ilçede yapılan yarışlarla hem gençlerin spora ilgisinin arttığını hem de turizme katkı sağlandığını, yarışların keyifli şekilde devam ettiğini dile getirdi. Saatcı, “Göreve geldiğimizde en büyük hedeflerimizden birisi Fethiye’nin kürek takımlarının kamp merkezi yapmaktı. Yarış yapılan alandaki yat çekek yerinin bulunduğu yerden yıllardır kaldırılamadı. Bu yüzden deniz trafiği de çok fazla ve sınırlı alanda yarışlar yapılıyor. 1998’den bu yana çekek yerlerinin taşınması gündemde ama hala yapılabilmiş değil. İleri ki yıllarda bu sorun devam ederse ve körfezin her yerine marinalar yapılırsa Fethiye kürekteki iddiasını kaybedecek. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA