EÜ'de Başarılı Sporculara Ödül

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin başarılı milli yüzücülerini ödüllendirdi.

Ege Üniversitesi'nin ulusal ve uluslararası müsabakalarda çeşitli dereceler elde eden, aralarında otizm ve down sendromlu bireylerin de bulunduğu başarılı yüzücüleri için Prof. Dr. Sermed Akgün Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu'nda tören düzenledi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, otizimli milli yüzücüleri Ege Berk Çiğdem (15), Şevval Tekin (17), down sendromlu Sergen Aşkın (24), Özgün Öktem (22) ve milli yüzücüler Elif Kansu ve Bükre Nil Bayar'la bir araya geldi, sporcularla sohbet etti.

Ege Üniversitesi olarak yeniden yapılanan spor kulübünün başarılarına destek vermek için çocuklarla bir araya geldiğini ifade eden Rektör Budak, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimizin başarılarıyla gurur duyuyorum. Üniversitemizde çeşitli spor imkanları var. Üniversite öğrencileri ve mensuplarının faaliyette bulunacağı kulübümüzü daha faal hale getirdik. Futbol, voleybol ve basketbolda amatör düzeyden başladık. Yüzme aktif olarak devam ediyor. Ragbiye kadar öğrencilerin ilgi alanlarına göre tüm spor faaliyetlerini destekliyoruz. Bu başarıları ilgili bakanlarımızla da paylaştık. Onlardan destek sözü aldık. İnşallah kısa sürede daha büyük başarılar elde edeceğiz."

Budak, başarılı yüzücülere çeşitli hediyeler verdi, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA