Ordu'daki Uluslararası Satranç Turnuvasına Doğru

915 Nisan'da gerçekleştirilecek 4. Ordu Uluslararası Açık ve Yıldırım Satranç Turnuvası'na, şimdiye kadar 15 ülkeden sporcuların da yer aldığı toplam 463 satranççı kayıt yaptırdı Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Çoruh:'Satranç turnuvamızda dereceye giren sporcularımıza toplam 52 bin lira para ödülü vereceğiz'

4. Ordu Uluslararası Açık ve Yıldırım Satranç Turnuvası, 9-15 Nisan'da yapılacak.

Türkiye Satranç Federasyonu ile Ordu Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde organize edilen turnuvaya ilişkin, Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda basın toplantısı düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, burada yaptığı konuşmada, turnuvanın, ülke genelinde düzenlenen özel satranç turnuvaları arasında katılımcı sayısı ve sporcu kalitesi açısından birinci sırada yer aldığını söyledi.

Turnuvaya kayıtların 4 Nisan Çarşamba gününe kadar devam edeceğini belirten Çoruh, "Turnuvamıza şimdiye kadar 15 ülkeden 30 yabancı sporcu, 42 ilden 260 sporcu ve ilimizden 173 sporcu olmak üzere toplam 463 satranç sporcusu kayıt yaptırdı. Katılımcı sayısının daha da artmasını bekliyoruz. Satranç turnuvamızda dereceye giren sporcularımıza toplam 52 bin lira para ödülü vereceğiz. Amacımız hızlı düşünebilme ve strateji geliştirme gibi yetileri insana kazandıran satranç sporunu vatandaşlarımıza, özellikle de gençlerimize ve çocuklarımıza sevdirerek kentimizde sağlıklı ve sporu yaşam biçimi haline getiren insanlarımızın sayısını artırmak." şeklinde konuştu.

Türkiye Satranç Federasyonu Karadeniz Bölge Temsilcisi Zeki Demircan ise her geçen yıl turnuvaya katılan sporcu kalitesinin arttığına işaret ederek, "Geçen yıl yaptığımız satranç turnuvamız, Grand Master (GM) normu vererek Türkiye'de birinci sıraya yerleşmeye hak kazandı. Turnuvamıza her yıl bir önceki yıldan daha kaliteli sporcular katılıyor. Türkiye genelinde özel turnuva düzenlenen 13 il arasında Ordu ilimiz birinci sıraya yükseldi." ifadelerini kullandı

Kaynak: AA