Muratbey Uşak - Beşiktaş Sompo Japan Maçının Ardından

Tahincioğlu Basketbol Ligi 19. hafta karşılaşmasında Muratbey Uşak, Beşiktaş Sompo Japan’a 75-65 mağlup oldu. Karşılaşma ardından başantrenörler ve oyuncular açıklamada bulundu.

Mücadele sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Muratbey Uşak Başantrenörü Aziz Bekir; maçın istatistiksel verisine göre alınan sonucun orantılı olmadığına vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Maçın 2 çeyreğinin son beş dakikasına iyi oynadık. Bu dakikadan sonra ritmi kaybettik. Büyük takımlara karşı oynarken hep aynı oluyor. Rotasyona girince sistemin dışına çıkıyoruz. Çıkınca karşı takıma kolay sayı veriyoruz, geri de dönemiyoruz. Son 11 maça giriyoruz. Hedefimiz belli gerekeni yapacağız.”

Muratbey Uşak oyuncusu Collaway ise, “Güçlü başladığımız maçın sonunu getiremedik. Karşılaşmada çok düdük çalındı. Bu da oyunun temposunu ciddi anlamda etkiledi. Beşiktaş’ta iyi bir takım. Çok ribaunt aldılar ve kazandılar. Bu maçı unutup Sakarya maçına konsantre olacağız" dedi.



Beşiktaş cephesi

Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Ufuk Sarıca, Uşak deplasmanı ligin en zor deplasmanlarından biri olduğunu söyleyerek, şunları söyledi:

“Ligin sonlarına yaklaşırken üst sırada yer almak için kalan maçlarımızı kazanmak istiyoruz. İlk periyot hariç maçın genelin çok diri ve iyiydik. Sert bir maç oynadık, bundan dolayı mutluyum oyuncularımı kutluyorum. Ribauntlarda iyiydik fakat hücumda şut yüzdemizi artırmamız gerekiyor. Önemli olan bu deplasmandan galibiyetle ayrıldığımız için mutluyum, Muratbey Uşak’a kalan maçlarında başarılar diliyorum.”

Beşiktaş Sompo Japan oyuncusu Lalanne ise, “Maça iyi hazırlandık fakat maçın başında tutuk bir oyun sergiledik. İlerleyen bölümlerde tempoyu artırınca kendi oyunumuzu yakaladık. Diri oyun sergileyip maçı kazandık” dedi.

Kaynak: İHA