Başakşehir'in zirve inadı

Spor Toto Süper Lig'in 24. hafta mücadelesinde Medipol Başakşehir, Göztepe'yi konuk etti. 45. dakikada Epureanu ve 81. dakikada Mevlüt Erdinç'in kaydettiği gollerle karşılaşmadan 2-0 galip ayrılan Başakşehir maç fazlasıyla liderliğe yükseldi..

Başakşehir'in zirve inadı
lk yarının son dakikasında Epureanu ile öne geçen Başakşehir karşısında Göztepe beraberlik golü için daha çok rakip yarı sahada göründü. Ev sahibi ekip rakibini eksik yakaladığı hızlı bir atakta 2. golü buldu. Mevlüt Erdinç'in golüyle Başakşehir farkı ikiye çıkardı ve karşılaşma 2-0 sona erdi.

Geçtiğimiz hafta evinde Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalan Başakşehir, Göztepe'yi mağlup ederek maç fazlasıyla Galatasaray'ı geçti ve liderliğe yükseldi. Başakşehir puanını 50 yaptı. Göztepe ise 36 puanla 7. sırada kaldı.

Başakşehir haftaya Aytemiz Alanyaspor'a konuk olacak. Göztepe ise Antalyaspor'u ağırlayacak.

Başakşehir'in zirve inadı

- Göztepe'nin deplasman hasreti 5 maça yükseldi

Ege ekibi Göztepe, Medipol Başakşehir deplasmanından mağlup ayrılarak, dış sahadaki galibiyet özlemini dindiremedi.

Sarı-kırmızılılar, son 5 deplasman maçında 1 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Göztepe, deplasmandaki son galibiyetini 15. haftada Ekvur Yeni Malatyaspor karşısında 3-2'lik sonuçla almıştı.

MAÇTAN NOTLAR

Arda bu hafta da yok
Göztepe'yi konuk eden Medipol Başakşehir'de sakatlığı bulunan Arda Turan maç kadrosunda yer almadı.

Geçtiğimiz hafta oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasında da kadroda yer almayan Arda, üst üste ikinci maçını kaçırdı.

Medipol Başakşehir'in devre arasında kadrosuna kattığı Arda Turan, turuncu-lacivertli forma ile 2'si ilk 11'de 5 maça çıktı ve 1 gol attı.

Arda, son olarak iki hafta önce Trabzonspor ile oynanan karşılaşmaya ilk 11'de başlamış ve 74. dakikada yerini Eljero Elia'ya bırakmıştı.

Turuncu-lacivertliler, Göztepe karşısında sahaya, Volkan Babacan, Caicara, Attamah, Epureanu, Clichy, Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Visca, Mossoro, Kerim Frei ve Adebayor ilk 11'iyle sahaya çıktı.

Şehitler için saygı duruşu
Karşılaşma öncesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerlerimiz unutulmadı.

Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

.