Bitlis'teki Milli Sporcular Altınla Ödüllendirildi

Türkiye ve yurtdışındaki çeşitli spor müsabakalarında dereceye giren Bitlis’teki milli sporcular, Vali İsmail Ustaoğlu tarafından altınla ödüllendirildiler.

Bitlis Valiliği konferans salonunda düzenlenen programda, çeşitli müsabakalarda dereceye giren sporcular ödüllendirildiler. Düzenlenen programda ilk olarak konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün yetiştirdiği gençlerimizin, çeşitli sportif alanlarda ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye girerek, sabır, gayret ve azim ile elde ettikleri başarılar, gerek müdürlüğümüz ve gerekse de ilimiz ve ülkemiz için bir onur ve gurur kaynağı olmuştur” dedi.

Sporun gelişmesi ve başarıların artması için sporcuların onure edilmesi gerektiğini belirten Bilal Elkatmış, “Bu anlamda verdikleri desteklerden ötürü Valimiz İsmail Ustaoğlu’na huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliyorum. Bitlis, ülkemizi ulusal ve uluslararası yarışmalarda temsil etmekten büyük bir mutluluk duyan kadim bir şehirdir. Elde edilen başarılar da antrenörlerimizin ve sporcularımızın fedakârca çalışmalarının bir sonucudur. Sporcu sayısındaki artışlarla Bitlis olarak çok daha iyi yerlere gelerek yeni başarılar elde edeceğimize yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

Daha sonra ulusal ve uluslar arası spor müsabakalarında dereceye giren sporculara Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu tarafından ödülleri takdim edildi. Ödül törenin ardından bir konuşma yapan Vali Ustaoğlu ise, “Gerçekten bugün çok gurur duyduğumuz bir tabloyu hep birlikte yaşıyoruz. Arzulanan, özlenen gençlerimizin kendi branşlarında çok güzel sonuçlar elde ederek, hem ilimizin hem de ülkemizin gururu oldular. Dünyanı farklı yerlerinde bayrağımızı göndere çektirmek, İstiklal Marşımızı söyletmek gerçekten gururların en büyüğüdür. Bu anlamda bende bu sporcu kardeşlerimizi ilimizin ve ülkemizin gururu olarak kendi branşlarında göstermiş oldukları başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Bizlerde kendilerine ufakta olsa katkı yapmaya çalışıyoruz. Bu bir başlangıç, bundan sonrada valilik olarak daha fazla katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Programından sonunda ise sporcular tarafından Vali Ustaoğlu’na imzalı futbol topu ile boks eldiveni hediye edildi.

Kaynak: İHA