Diyarbakır'da Tekvando Müsabakaları Tamamlandı

Diyarbakır’da iki gün süren Anadolu Yıldızlar Ligi Tekvando Yarı Final müsabakaları sona erdi. 12 ilden 184 sporcunun yer aldığı müsabakalar Köşkler Spor Salonu’nda gerçekleşti.

Spor Genel Müdürlüğü, Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen müsabakalara Adıyaman, Gaziantep, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Malatya, Iğdır, Van, Kilis, Siirt, Şanlıurfa ve Diyarbakır’dan sporcular yer aldı. Müsabakalarda derece giren sporcular ve takımlar, 20-22 Nisan tarihleri arasında daha sonra yeri belirlenecek Anadolu Yıldızlar Ligi Tekvando Türkiye finallerine katılma hakkını elde etti. İki gün süren müsabakaların ardından dereceye giren takımlara madalya ve kupa verildi.

Ödül törenine Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, Spor Şube Müdürü Akın Erim ve Türkiye Tekvando Federasyonu MHK temsilcisi ve hakemler katıldı.

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, müsabakalarda yer alan ve dereceye giren sporculara yönelik bir konuşma yaptı. Demir, konuşmasında derece sporcuları ve takımları yürekten kutladığını söyledi.

Demir, “İki gün süren müsabakalarda Diyarbakır olarak sizleri en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Sizlerin rahat ve huzurlu bir şekilde müsabakalar iştirak etmeniz için ellimizden geleni yaptık. Umarım Diyarbakır’dan memnun bir şekilde ayrılıyorsunuzdur. Ayrıca müsabakalarda başarılı olan tüm ekip ve sporculara Türkiye finalleri için de başarı diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA