Şehitlere Saygı Bisiklet Turu

EDOSK sporcuları Şehitlere Saygı Bisiklet Turu'na katıldı.

Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği (EDOSK) bisiklet sporcuları, Şehitlere Saygı Bisiklet Turu’na katıldı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Çanakkale Valiliği tarafından her yıl Türkiye’nin dört bir yanından gelerek bireysel ve kulüp bazında katılım gösteren binlerce bisikletlinin katılımıyla gerçekleştirilen Şehitlere Saygı Bisiklet Turu’na EDOSK da 18 bisikletli ile katılım gösterdi.

Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda düzenlenen ve binlerce bisikletlinin katıldığı turda yer alarak Şehitler Abidesi’nde Çanakkale şehitleri için saygı duruşunda bulunan EDOSK’lu bisikletliler, toplamda 60 kilometre pedal çevirdi.

Eceabat Meydanı’nda verilen turun startı ile sırasıyla Kilitbahir Köyü, Soğanlıdere Vadisi, Behramlı Köyü, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Köyü bölgelerini pedallayan bisikletliler, turu Şehitler Abidesi’nde saygı duruşunda bulunarak tamamladı.

Bisikletliler, dönüş yolunda Kilitbahir Kalesi’nde verdikleri mola sonrası katılım belgelerini alarak Edirne’ye döndü. Toplamda 60 kilometre pedal çeviren EDOSK’lu bisikletliler, her yıl katılım gösterdikleri tura seneye tekrar katılmak için sözleşti.

Kaynak: AA