Polis Ağabeyleriyle Şampiyonluk Yaşamak İstiyorlar

Kayseri'de Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce yürütülen 'İpeksi Dokunuş ile Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller Projesi' kapsamında tekvando eğitimi alan sosyal yardıma muhtaç çocuklar, şampiyonalarda madalya kazanıp, emniyet teşkilatına hediye etmek istiyor Yıldızlar Türkiye ikincisi Abdülkadir Çelik: 'Milli takıma girmeyi ve Avrupa şampiyonu olmayı hedefliyorum. Türkiye'yi, Emniyet Spor Kulübünü ve polis ağabeylerimi temsil etmek ve herkesi gururlandırmak istiyorum'

MÜZAHİM ZAHİD TÜZÜN - Kayseri'de çeşitli yaş aralığında sosyal yardıma muhtaç yaklaşık 300 çocuk, polis ağabeyleri sayesinde tanıştığı tekvandoda şampiyonalara hazırlanıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü binasındaki spor salonunda "İpeksi Dokunuş ile Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller Projesi" kapsamında tekvando eğitimi alan yaklaşık 2 bin 500 çocuk, burada Emniyet Spor Kulübündeki antrenörlerle antrenman yapıyor.

Bin 500'ü lisanslı olan sporcular, belirli gruplarla haftanın her günü okullarından geriye kalan zamanda antrenmanlarını aksatmadan gerçekleştiriyor. Zararlı alışkanlıklardan sporla korunan gençlerin kişisel, sosyal, kültürel ve sportif gelişimleri desteklenerek topluma yararlı bireyler olmaları da amaçlanıyor.

Lisanslı bin 500 çocuktan Avrupa ve dünya şampiyonalarına hazırlanan yaklaşık 300 sporcu, buralarda elde edecekleri başarıların hayalini kuruyor.

Proje sorumlularından polis memuru Alparslan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böyle bir projede yer almaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Şahin, tekvandoyla tanışan çocukların büyük başarılar hedeflediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Projemiz 500 kişiyle başladı. Şu an ulaştığımız bin 750 sporcumuzun bin 500'ü lisanslı. Projemiz sayesinde birçok sporcumuz Türkiye, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında dereceler aldı. Önümüzde 2018 Avrupa Şampiyonası, 2020 Olimpiyatları var ve biz Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü olarak bu çocuklara her türlü desteği sağlıyoruz. Biz, polis teşkilatı olarak tekvando faaliyetini yaptığımız için çok mutluyuz. Bu mutluluğumuzu fazlalaştıran da ailelerin bu faaliyetimizden duyduğu memnuniyet. Çocuklarımız, devletimiz ve emniyet teşkilatımız adına Avrupa Şampiyonası'nda ve olimpiyatlarda başarı getireceklerinin sözünü veriyor."

Proje sorumlularından A Milli Takım Tekvando Antrenörü Hasan Keleş de hedeflerinin üst seviyede ülkelerini temsil etmek olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Tekvando için 15 bölgeden gelen bin 500 devamlı sporcumuz var. Bunların 300'e yakını müsabakalara katılabilecek çocuklarımız. İçlerinden 70-80'i müsabakalara aktif olarak katılıyor. Yaklaşık hedefte olan 20 sporcumuzu Avrupa, dünya şampiyonalarına hazırlıyoruz. İnşallah bunlarla başarılara koşacağız. Hedeflerimizi 2018'de Avrupa, 2019'da dünya, 2020 ve sonrasında olimpiyatlar olarak belirledik. Olimpiyatlara mutlaka sporcu göndermeyi hedefliyoruz. Bizim toplam 300'e yakın il ve ulusal bazda madalyamız var. Yakın zamanda Balkan Şampiyonası'na 3 sporcumuz çağrıldı. Biz bunu Avrupa ve dünya ile taçlandırmak istiyoruz."

Milli Takım seçmelerine katılan 18 yaşındaki Semih Cangül de polis ağabeyleri sayesinde tekvandoda üst seviyelere çıkmaya çalıştığını dile getirdi.

Kendilerine verilen emeklerin farkında olduğunu ve bunu boşa çıkarmayacağını aktaran Semih, şu ifadeleri kullandı:

"Polis ağabeylerim sayesinde gençler, ümitler ve büyükler kategorileri olmak üzere birçok müsabakalara katıldık. Çok şükür bu müsabakalarda dereceler yaptık. Onların sayesinde bir yerlere gelmeye çalışıyoruz. Hedefim Avrupa ve dünyada dereceler eldem etmek ve bayrağımızı göndere çekip İstiklal Marşımızı oralarda okutmak. Bize emek veren polis ağabeylerimin emeklerini boşa çıkarmak istemiyorum."

- "Polislerimizi ve hocalarımızı gururlandırmak istiyorum"

Balkan Şampiyonası'nda üçüncü olan 14 yaşındaki Melike Koç da tekvandoyla polis ağabeyleri sayesinde tanıştığını anlatarak, "Polis ağabeylerim yardımcı oldular sağ olsunlar, bizi maçlara sokmaya çalıştılar. Ellerinden ne geliyorsa yapmaya gayret gösterdiler ve eksikliklerimizi tamamladılar. Önümüzde Yıldızlar Türkiye ve Avrupa şampiyonaları var. Avrupa'da ilk 4'e girip polislerimizi ve hocalarımızı gururlandırmak istiyorum." diye konuştu.

Yıldızlar Türkiye ikincisi Abdülkadir Çelik ise birçok derece yaptığını ve her zaman elde ettiği derecelerin üstüne çıkmayı hedeflediğini belirtti.

Yaklaşık 4 yıldır bu sporla uğraştığını dile getiren 14 yaşındaki sporcu, şu değerlendirmede bulundu:

"Polis ağabeylerim okulumuza geldi ve bu sporu tanıttı. Biz de bu vesileyle tekvandoyla tanıştık. Bu zamana kadar Türkiye Şampiyonası'na ve uluslararası müsabakalara katıldım. Burada birçok derece yaptım ve inşallah daha da büyük dereceler elde etmeyi planlıyorum. İnşallah bu seneki Avrupa Şampiyonası'na katılacağım. Milli takıma girmeyi ve Avrupa şampiyonu olmayı hedefliyorum. Türkiye'yi, Emniyet Spor Kulübünü ve polis ağabeylerimi temsil etmek ve herkesi gururlandırmak istiyorum. En büyük hedefim dünya ve olimpiyat şampiyonalarına katılıp orada birinci olmak ve madalyalarımı polis teşkilatına hediye etmek. İleride onlar gibi polis olmak ve çocukları sevindirmek, onları bu spora başlatmak istiyorum."

Kaynak: AA