Türkiye Genç Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası

Bursa'da düzenlenen şampiyonada 42 ilden 410 sporcu madalya mücadelesi verdi.

Türkiye Genç Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası, Bursa'da yapıldı.

Türkiye Güreş Federasyonundan (TGF) yapılan açıklamaya göre, Gemlik Spor Salonu'nda üç gün süren şampiyonaya 42 ilden 410 sporcu katıldı.

Bugün yapılan müsabakalarla sona eren şampiyonada 10 sıklette madalyalar dağıtıldı.

55 kiloda Müslüm Alımlı, 67 kiloda İsmail Gün, 82 kiloda Muhittin Sarıçiçek, 60 kiloda Abdullah Toprak, 72 kiloda Erkan Ergen, 87 kiloda Bedirhan Tan, 63 kiloda Ahmet Altan, 77 kiloda Ali Osman Erbay, 97 kiloda Beytullah Kayışdağ ve 130 kiloda Fatih Bozkurt birinci oldu.

Şampiyonada en teknik sporcu İsmail Gün, en centilmen sporcu Mehmet Erbay, en centilmen antrenör Yekta Yılmaz Gül seçildi.

Takım klasmanında ise birinciliği İstanbul Büyükşehir Belediyespor, ikinciliği Ankara ASKİ, üçüncülüğü ise Çaykur Spor Kulübü elde etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TGF Genel Sekreteri Tahir Yılmaz, başarılı bir organizasyonu daha geride bıraktıklarını belirterek, "Genç sporcularımızın ortaya koyduğu performans bizleri ziyadesiyle memnun etti. Federasyon olarak gençlerimize çok önem veriyoruz. Tek amacımız buralardan Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkarmak. Burada mindere çıkan ve dereceye giren tüm sporcuları kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA