Oryantiringciler Kapadokya'da Yarıştı

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen 14 Yaş Altı Kırmızı Grup Türkiye Şampiyonası, Nevşehir'in Göreme beldesinde yapıldı.

Göreme, hafta sonunda 14 Yaş Altı Kırmızı Grup Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı.

Güvercinlik Vadisi yürüyüş yolu güzergahındaki başlangıç noktasından çıkış yapan 400 sporcu, beldenin dar sokakları arasındaki parkurda harita ve pusula ile yön bularak bitiş noktasına ulaşmaya çalıştı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi Mehmet Uçman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koşarak yön bulma sporuna yurt genelinde ilginin arttığını ifade etti.

Uçman, "Harita ve pusula ile yön belirleme yöntemiyle yapılan bir dayanıklılık sporu olan oryantiring yarışlarını peribacaları ve belde merkezinde bazı mahalleri içine alan parkurda düzenledik. Bölgenin yapısı bu spor için çok elverişli." dedi.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil da Kapadokya bölgesinin oryantiringciler tarafından sevildiğini ifade ederek, "Bu bölgeyi çok seviyorlar ve bizler de ciddi anlamda destekler veriyoruz. Biz bu yarışmaların artık uluslararası boyutta Kapadokya'da yapılmasını istiyoruz." dedi.

Yarış sonunda dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenen törenle Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil tarafından verildi.

Kaynak: AA