Halk Oyunlarında Şampiyon Yine 'Bayraklı'

Son 2 yılın Türkiye halk oyunları şampiyonu Bayraklı Belediyesi, İzmir il birinciliği yarışması gençler kategorisinde 3’üncü kez üst üste şampiyon oldu. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen müsabakalarda 90.40 puan alan Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, 1 Nisan’da yapılacak bölge şampiyonasında da 3’üncü şampiyonluk için mücadele edecek.

Katıldığı tüm müsabakalarda elde ettiği derecelerle şampiyonluklara ambargo koyan Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Bayraklı’nın gururu olmaya devam ediyor. İki yıldır İzmir il birinciliğini kazanan ekip, bu yıl da Gaziemir Spor Salonu’nda düzenlenen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu İzmir il birinciliği yarışmasında düzenlemeli dal gençler kategorisinde 90.40 puan alarak şampiyonluğu yine bırakmadı. Şampiyon ekip, bu yıl da gösterdiği performansla salonu dolduran seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. 8 farklı kategoride 25 takımın katıldığı yarışmadan dereceyle dönen halk oyunları ekibi, 1 Nisan’da Aydın’da yapılacak Ege Bölge Grup Şampiyonası’nda İzmir’i temsil edecek.

Hedef 3’te 3 şampiyonluk

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Aydın’da Manisa, Balıkesir, Kütahya, Çanakkale ve Uşak’ın il birincilerinin de aralarında bulunduğu Ege Bölge Grup yarışmasına katılmaya hak kazanan Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, burada da birincilik için yarışacak. Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları Antrenörü Hüseyin Keç, “Ekibimiz geçtiğimiz 2 yıl katıldığı tüm şampiyonalarda birinciliği etti. Belediye Başkanımız her zaman arkamızda. Desteklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Hedefimiz yine Türkiye şampiyonu olmak” dedi.



“Aynı başarıyı bekliyoruz”

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, halk oyunları ekibinin başarılarıyla gururlandıklarını belirterek, “Gençlerimiz son iki yıl kalitelerini ortaya koyarak, Türkiye Şampiyonu oldu. Onlarla gurur duyuyoruz. Bizi başarıya alıştırdılar. Bu yıl da aynı hedefe kilitlendiler. İzmir şampiyonu olmayı başardılar. Şimdi sıra bölge birinciliğinde Arkadaşlarımıza elimizden gelen desteği veriyoruz. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA