Diyarbakır Bilfen-Bilnet Öğrencileri Karatede 5 Madalya Aldı

Diyarbakır Bilfen-Bilnet Okulları’nda burslu olarak eğitim ve öğretim gören öğrenciler, Türkiye Okullar Arası Karate Şampiyonası’nda önemli başarılara imza attı. Aralarında milli sporcuların da bulunduğu sporcular, 1 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya alarak okullarına 5 madalya kazandırdı.

Türkiye Okullar Arası Karate Şampiyonası yarı final müsabakaları Osmaniye’de yapıldı. Şampiyonaya damga vuran okullar arasında Diyarbakır Bilfen-Bilnet Okulları da geldi. Diyarbakır şampiyonu olarak müsabakalara katılan Diyarbakır Bilfen-Bilnet Okulları’nın öğrencileri toplam 5 madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Okulun burslu eğitim imkanı tanıdığı sporculardan Amine Akçakmak şampiyon olup altın madalya kazanırken, İrem Nur Yazar ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Üçüncü olan Muhammed Yusuf Yazar, Yusuf Kaya ve Ece Erdoğan ise üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

“Okul yönetimi spora destek veriyor”

Antrenör Ayşe Meryem Yazar, elde edilen başarıda en büyük payın spora ve sporcuya destek veren Okul Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Karakoç’a ait olduğunu söyledi.

Aynı zamanda milli sporcu olan antrenör Ayşe Meryem Yazar, “Okullarını il birinciliği müsabakalarında şampiyon olarak temsil eden sporcularımız, yarı finalde de madalyaları kaptılar. Sporcularımıza burslu eğitim imkanı sağlayan, maddi ve manevi olarak her türlü desteği sağlayan Ekrem Karakoç’a ve müdür yardımcısı Nurhayat Ateş’e ne kadar teşekkür az. Her zorlukta sporun ve sporcunun yanında olan Bilfen-Bilnet Okulları yönetimine minnettarız. Sporcularımızın üzerinde büyük emeği olan milli antrenörümüz Mehmet Yazar’a da çok teşekkür ediyoruz. Bu çocuklar inşallah tarih yazmaya ve büyük başarılar elde etmeye devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA