Yüreğir Belediyesi Güreşte 1. Lige Yükseldi

Yüreğir Belediyesi Güreş Takımı Grekoromende 10 sıklette kürsü yaparak 10 takım arasında ikinci oldu ve 1. lige yükseldi.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ata sporu olan güreşe gereken önemi verdiklerini ve bunu devam ettireceklerini belirterek, "Sporun temelini oluşturan altyapıya büyük önem veriyoruz. Yeni sporcuların yetişmesi ve yetenekli güreşçilerin keşfedilmesi amacıyla Adana’da 3 ayrı bölgede alt yapı çalışması yapıyoruz. Buralarda yeni güreşçiler yetiştiriyoruz. Güreşin bölgemizde tekrar altın çağına kavuşması için çalışıyoruz" dedi.

Bundan sonra hedefin grekoromen de süper lige çıkmak olduğunu belirten Başkan Çelikcan, "Güreşte altyapıdan yetişen sporcularımız artık kendi güreş takımımızda mücadele edecektir. Altyapıda yetiştirdiğimiz sporcularımız artık kendi memleketlerinde ailelerinin yanında güreşe devam edebilecekler. Güreş takımımız grekoromende artık 1. ligde mücadelesini sürdürecek. Serbest güreş takımımız da 1. lige çıkmak için mücadelesini sürdürecek. Uşak’ta yapılan maçlar sonucunda başarılı olup 1. lige çıkan güreşçilerimizi kutluyorum ve başarılar diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA