Yaşarlı Sporcular Gururlandırdı

Triatlondan yüzmeye, atletizmden rüzgar sörfüne ve takım sporlarına kadar kazandıkları başarılarla, gerçekleştirdikleri ilklerle, kırdıkları rekorlarla Yaşar Üniversitesi öğrencisi sporcular, ülke sporunun ve İzmir’in gururu oldu.

Yaşar Üniversitesi kadın ve erkek tenis takımları, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından önceki hafta Antalya’da düzenlenen Tenis 2. Lig müsabakalarında, gruplarında oynadığı tüm maçları kazanıp namağlup olarak Tenis 1. Ligine yükseldi. Kadın tenis takımı, 39 takımın mücadele ettiği Ligde, D Grubunda Mehmet Akif Ersoy, Bozok, Harran, Kırıkkale ve İstinye üniversitelerini 3-0’lık skorlarla geçmeyi başardı. Erkek tenis takımı ise 43 takımın mücadele ettiği ligde, B Grubunda Bülent Ecevit, Trakya, Batman, Amasya, Harran üniversitelerini 3-0, Gedik Üniversitesini de 2-1 ile geçerek 1. Lige yükseldi.

Bugüne kadar Türkiye ve Balkan şampiyonluklarından Avrupa ikinciliğine kadar birçok ulusal ve uluslararası başarıya imza atan, son 3 yılın Türkiye Şampiyonu Yaşar Üniversitesi öğrencisi milli triatlet İpek Öztosun, bu sezona da iddialı başladı.

Önceki hafta, Türkiye Triatlon Federasyonunun faaliyet takviminde yer alan ve 300’e yakın sporcunun katıldığı Marmaris Duatlon Şampiyonasında, Elit Kadınlar kategorisinde birinci olan İpek Öztosun, geçen hafta sonu düzenlenen ve toplam bin 257 sporcunun katıldığı Efes Ultra Maratonda da 93 kadının yarıştığı 25 kilometre kategorisinde birinci olmayı başardı.

Yaşar Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi İpek Öztosun, sezona iyi başlangıç yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Geçen yıl triatlonda Türkiye Şampiyonu oldum. Birçok uluslararası yarışta da ülkemi başarıyla temsil edip dereceler aldım. Bu yıl da hedefim yeniden Türkiye Şampiyonu olup ülkemi uluslararası alanda başarıyla temsil etmek” dedi.

Kaynak: İHA