Kaymakam Önder, Başarılı Sporcuyu Ağırladı

Gediz ilçesinde ikamet eden ve Fransa’da yapılacak olan Dünya Okullararası Kros Şampiyonası'nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanan Sabriye Güzelyurt'a, Kaymakam Muhammet Önder tarafından koşu ayakkabısı hediye edildi.

Genç sporcuyu makamında kabul eden Kaymakam Önder, Gediz Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız Kros Takımı sporcusu Sabriye Güzelyurt'un İçel'de düzenlenen Türkiye Okullararası Kros Şampiyonası'nda 5'inci olarak Dünya Şampiyonası'na katılmayı hak kazandığını hatırlattı.

Güzüngülü köyünde yaşayan Güzelyur'un başarısının Gediz halkını sevindirdiğini belirten Önder, şöyle konuştu:

"Sabriye Güzelyurt'un diğer sporcularımıza örnek olmasını diliyorum. Onun başarıları Gediz için bir onurdur. Biz her zaman başarı yolunda gidenlere maddi ve manevi olarak destek vermeye devam edeceğiz. Hediye ettiğimiz koşu ayakkabısı temsili bir hediyedir. Milli sporcumuz başarılarını devam ettirecek ve daha değerli hediyeleri hak edecektir. Ben buna samimi duygularımla inanıyorum ve sporcumuza Fransa'da başarılar diliyorum."

Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Keskin ise, Güzelyurt'un Türkiye’de en iyi ferdi derece yapan 6 sporcudan biri olduğunu dile getirerek,"Sporcumuzu 2011'de müdürlüğümüzce yapılan yetenek tarama testinde keşfettik. Sporcumuz tesislerimizde 7 yıldır çalışmaktadır. Dünya Okul Sporları Federasyonu International School Sports Federation (ISF) tarafından 2-7 Nisan 2018 tarihlerinde Fransa'da yapılacak olan organizasyonda ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek." ifadelerini kullandı.

Güzelyurt da, kendisine duyulan güveni boşa çıkarmayacağını, Gediz'i, Kütahya'yı ve Türkiye'yi Fransa'da en iyi şekilde temsil edeceğini ve madalya ile döneceğini belirtti.

Kaynak: AA