Genç Milli Boksörler, Çankırı'da Kampa Girdi

Genç Milli Kız Boks Takımı, İtalya'da 17 Nisan'da başlayacak Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında 19 sporcu ve 6 antrenörle Çankırı'da kampa girdi.

Milli takımın sorumlu antrenörü İsa Daştan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çankırı'da yapılacak kampın İtalya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Buradaki kampımız çok önemli. İtalya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda Gençlik Olimpiyatları'na kota müsabakası, aynı zamanda da ağustosta yapılacak Gençler Dünya Şampiyonası'na kota müsabakası olacak." diye konuştu.

Sporcuların müsabakalara en iyi şekilde hazırladıklarını ifade eden Daştan, şunları kaydetti:

"Her şey güzel başladı. Nisan ayının 5'ine kadar buradayız daha sonra İtalya'da kampımız var, oraya gideceğiz. Sporcularımız çok iyi durumda. Her kiloda ikişer sporcumuz var ve rekabet halindeler. Kimin gideceği ilerleyen günlerde belli olacak. Bugün askerlerimiz Afrin'de bayrağı nasıl dalgalandırdıysa sporcularımız da aynı şekilde Avrupa Şampiyonası'nda Türk'ün gücünü gösterecekler. İstiklal Marşı'mızı okutacaklar, bayrağımızı dalgalandıracaklar."

Kaynak: AA