Erciyes Kayak Merkezi Ford Snowkite, Dünya Kupası Finaline Ev Sahipliği Yapacak

Türkiye’nin adeta cazibe noktası haline gelen kış sporları merkezi Erciyes, son 3 yıldır gerçekleştirdiği ulusal ve global sportif yaşam stili organizasyonları ile dünyadaki en prestijli kış sporları merkezleri ile birlikte anılmaya başlandı.

Son 3 yılda gerçekleşen Snowboard Avrupa Kupası ve Snowboard Dünya Kupası, snowboard sporunun en önemli yıldızlarını Erciyes’te ağırlarken, global mecralardan yapılan canlı yayınlar ile milyarlarca izleyici, Erciyes’in mükemmel pistleri, doğası ve sunduğu yüksek standartlardaki kış kondisyonları ile tanıştı.

Bu sene 3 Mart’ta gerçekleştirilen Snowboard Dünya Kupası’ndan sonra bir dünya kupası daha ilk kez Erciyes Kayak Merkezi’ne geliyor.

Hem denizde hem de dağlarda yapılabilen, son yılların en popüler ve hızla yükselen sporu kiteboard sporunun deniz versiyonu adına ülkemizde ve dünyada çok sayıda global organizasyon düzenleyen Uluslararası Kiteboard Federasyonu (IKA), bu yıl ilk kez Snowkite Dünya Kupası serileri gerçekleştirmeye başladı.

Serilerin sonunda dünya şampiyonlarının belli olacağı tarihi müsabaka, bu branşta ülkemizin en donanımlı organizasyon şirketi Playmaker Sports & Entertainment tarafından, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. himayesinde gerçekleşecek.

26-28 Ocak’da Reschensee’den başlayan, 14-18 Şubat’ta Roccaraso’da devam eden Snowkite Dünya Kupası serisinin final etabı 22-25 Mart tarihleri arasında Erciyes’te yapılacak mega organizasyon ile son bulacak.

Final etabında yarışmanın tüm disiplinleri olan crossracing (rota yarışı), longdistance (uzun mesafe yarış) ve 80 km’lik dayanıklılık etabı crosscountryformula GPS ile Dünya Şampiyonları Erciyes’te belli olacak.

Kaynak: İHA