Trabzonspor'un Sahasında Galibiyet Özlemi Sona Erdi

Evkur Yeni Malatyaspor'u 41 yenen bordomavililer, kendi evinde 92 gün sonra galip geldi.

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Evkur Yeni Malatyaspor'u 4-1 yenen Trabzonspor, kendi evinde galibiyet özlemine son verdi.

En son 16 Aralık 2017'de ligin 16. haftasında sahasında Bursaspor'u 1-0 mağlup eden bordo-mavililer, 92 gün sonra Medical Park'ta galip geldi.

Bursaspor maçının ardından oynadığı 4 karşılaşmada 2 mağlubiyet, 2 beraberlik yaşayan Karadeniz ekibi, Evkur Yeni Malatyaspor galibiyetiyle sahasında kötü gidişatına son verdi.

Ligin son 2 haftasını galibiyetle kapatarak 42 puanla 5. sıraya yükselen Karadeniz ekibi, Avrupa kupalarına katılma iddiasını sürdürdü.

- Onazi, Galatasaray maçında yok

Trabzonspor'da bu sezon 4. sarı kartını gören Nijeryalı oyuncu Ogenyi Onazi, cezalı duruma düştü.

Bordo-mavili futbolcu, ligin 27. haftasında İstanbul'da Galatasaray ile yapılacak karşılaşmada takımda yer alamayacak.

- Novak devam edemedi

Trabzonspor'da Çek futbolcu Filip Novak, sakatlanarak oyuna devam edemedi.

Karşılaşmanın 20. dakikasında rakibi ile girdiği mücadelede sakatlanan futbolcu, oyuna bir süre devam ettikten sonra 31. dakikada yerini Hubocan'a bıraktı

- Burak 20 gole ulaştı

Trabzonspor'un penaltıdan ilk golünü atan Burak Yılmaz, ligde gol sayısını 20'ye yükselterek gol krallığı yarışındaki iddiasını sürdürdü.

Karşılaşmada 2 gol atan Yusuf Yazıcı da bu sezon ligdeki 5. golünü kaydetti. Yusuf Yazıcı, attığı golün ardından asker selamı vererek golünü Mehmetçiğe armağan etti.

Kaynak: AA