Sınırın Sıfır Noktasından Gelen Başarı

Ceylanpınarlı Kick Boks Dünya Şampiyonu Gökhan Akay, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’yı ziyaret etti. Akay, ziyaret sırasında Başkan Atilla’ya dünya şampiyonluğunu kazandığı boks eldivenlerini hediye etti.

Son zamanlarda Ceylanpınar’ın spor alanındaki başarıları sadece ülke sınırları ile sınırlı kalmayarak, uluslararası platformlara kadar taşındı. Basketbol, futbol ve satrançta adından sıkça söz ettiren Ceylanpınar, bu kez Kick Boks branşıyla adını duyurdu. Ceylanpınarlı olan ve ilçe sınırları içerisinde spor salonu işleten Gökhan Akay, ilçenin adını dünyanın her tarafına duyurdu. Kick Boks ile uğraşan genç sporcu 2011 yılında Gürcistan’da düzenlenen Kick Boks Şampiyonası’nda Dünya Savaş Kemeri unvanını aldı, 2014 yılında ise Kick Boks Şampiyonası’nda dünya şampiyonu oldu ve Ceylanpınar’ın adını uluslararası platformlara taşıdı. 6 defa Ege Bölge Şampiyonu olan Ceylanpınarlı Gökhan Akay’ın başarıları da bununla bitmiyor. 3 defa İzmir şampiyonluğu bulunan Akay aynı zamanda MMA(Kafes Dövüşü)’nde dünya ikinciliği bulunuyor. Öte yandan Akay 2017 yılında Şehit Ömer Halisdemir Şampiyonası ve Şehit Fethi Sekin Şampiyonası’nda birincilikleri bulunuyor. Genç yaşında birçok başarıya imza atan Akay’a bundan sonra Ceylanpınar Belediyesi’de destek olacak.

Genç sporcu Başkana şampiyonluk getiren eldiveni hediye etti

Genç sporcu babası ile beraber kendilerine verecekleri destekten dolayı Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya ziyarette bulundular. Ziyaret esnasında Başkan Atilla’ya şampiyona ile ilgili bilgiler veren Akay ve babası, bundan sonraki süreçte kendilerine sunulacak destekten dolayı şükranlarını sundular. Öte yandan Dünya Şampiyonu Boksör Gökhan Akay, Başkan Atilla’ya şampiyonada kendisine şampiyonluk getiren boks eldivenini de hediye etti.

"Ceylanpınar Belediyesi spor anlamında adından sıkça söz ettirecek"

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Ceylanpınar’ın adının sporla ve madalyalar ile anılacağını ifade etti.

Atilla, "Gökhan Akay kardeşimiz genç yaşında Ceylanpınar adına birçok başarıya imza atmış. Bütün Ceylanpınar adına kendisini kutluyorum. Bizim gençlere imkanlar tanındığı zaman cevherleri meydana çıkmış oluyor. Ceylanpınar Belediyesi olarak sporun her dalına yatırım yapıyoruz. Ceylanpınar Belediyesi olarak bünyemizde futbol takımı, engelliler basketbol takımı, satranç takımı var ve artık Kick Boksçular da olacak. Ceylanpınar’daki gençlerimizi spora teşvik ediyor ve yönlendiriyoruz. Gençlerle beraber bu işleri yürüteceğiz, gençlerin yönünü spora çevireceğiz. Gençlere imkan verdiğimiz zaman gerçekten başarılı olduklarını görüyoruz. İlerleyen günlerde spor anlamında Ceylanpınar Belediyesi adından sıkça söz ettirecek. Artık Ceylanpınar terörle, bombayla anılmayacak. Ceylanpınar sporla ve madalyalarla anılacak. Onun için elimden gelen her şeyi yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim" dedi.



"Amacım Ceylanpınar ve Ceylanpınar gençleri adına daha büyük adımlar atmak"

Sporcu Gökhan Akay, bundan sonraki adımlarını Ceylanpınar için atacağını ifade ederek, "Ceylanpınar’da doğdum ve şu anda burada yaşıyorum. Kick Boksa İzmir’de başladım. İlk önce İzmir şampiyonlukları, daha sonra Ege şampiyonlukları ve sonrasında da dünya şampiyonluklarına kadar uzandım. Bundan sonra ki amacım Ceylanpınar adına, Ceylanpınar gençleri adına daha büyük adımlar atmak. Ceylanpınar’daki gençlerimizi imkanlarımız dahilinde terörden, uyuşturucudan, sokaklardan alıp ülkemize, milletimize ve ilçemize hayırlı bir birey olarak yetiştireceğiz" şeklinde konuştu.

Baba Nusret Akay ise, oğluyla her zaman gurur duyduğunu ve Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla sayesinde daha büyük başarılara imza atacaklarını ifade etti.

Kaynak: İHA