Okul Sporları Badminton Gençler Türkiye Şampiyonası

Okul Sporları Badminton Gençler Türkiye Şampiyonası Edirne'de başladı.

Şampiyona, Edirne Mimar Sinan Spor Salonu'nda gerçekleşen açılış seromonisiyle başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zekeriya Bayrak, badminton sporunda başarılı sporcular yetiştirildiğini söyledi.

Badminton sporunun "7'den 70'e Badmniton" sloganıyla ülke genelinde son yıllarda aktif şekilde yaygınlaştığını belirten Bayrak, şunları kaydetti:

"Ülkemizde kısa bir özgeçmişe sahip olmasına rağmen badminton, son derece zevkli ve mücadele gerektiren bir spor dalı olması sebebiyle toplumumuzun her kesimi tarafından ilgi görmüştür. Umuyorum ki gerçekleştirilecek olan elit sporcularımızın katıldığı bu güzel organizasyon gençlerimizin kişisel gelişimlerine yardımcı olacak, tatlı rekabet ruhu, birliktelik, hoşgörü ve centilmenlik gibi önemli değerlerin oluşmasına katkı sağlayacaktır. Temennimiz burada mücadele edecek genç sporcularımızın badmnitonun bayraktarlığını yapacak ve milli takımda uluslararası müsabakalarda tabii ki sporda zirveyi gösteren olimpiyatlarda ülkemizi başarı ile temsil etmeleridir."

Şampiyona boyunca Türkiye'nin farklı illerinden gelen yüzü aşkın kız ve erkek sporcu 3 gün boyunca mücadele edecek.

Kaynak: AA