Engelliler, Galatasaray Türk Telekom Stadı'nda VIP Misafir Oldu

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda eğitim gören 33 kursiyer, Galatasaray Türk Telekom Stadyumu ve Galatasaray Müzesi’ni gezdi. Engellilere gezi boyunca eşlik eden müze rehberi Ergün Bakar, “Bu ziyaret çok güzel bir etkinlik oldu. Bağcılar’dan gelen engelli VIP misafirlerimiz bize moral oldu” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından iki hafta önce açılışı yapılan Türk Telekom Stadı’ndaki Galatasaray Müzesi’nin son konukları Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda eğitim gören kursiyerler oldu. Aralarında 10 yaşındaki çocuklarında bulunduğu 33 kişilik grup, Galatasaray Spor Kulübü görevlileri tarafından karşılandı.

Müze rehberi Ergün Bakar’ın eşlik ettiği engellilerin müze gezisi, zaman tünelini anımsatan koridora girilmesiyle başladı.

Bakar, duvarda asılı belgeler ve resimler üzerinden Galatasaray’ın 1905 tarihinden itibaren bugüne kadar gelişini aşama aşama anlattı.

Daha sonra sarı kırmızılı kulübün tarihinde önemli yer edinmiş isimlerin balmumu heykellerinin yer aldığı bölüme geçildi. Ziyaretçiler, kulübün kurucusu Ali Sami Yen, Taçsız Kral Metin Oktay, Berlin Panteri Turgay Şeren, efsane teknik direktör JuppDerwall ve BirianBirch’in balmumu heykellerini çok beğendi.

“En büyük ilgi UEFA Kupası’na ve Süper Kupa’ya oldu”

Engelliler, kupa ve formaların olduğu kısımda ise eğlenceli dakikalar geçirdi. Nostaljik formalar ve birbirinden parlak kupaların sergilendiği kısımda Galatasaray’ın 2000 senesinde Arsenal’i yenerek aldığı UEFA Kupası ile Real Madrid’i mağlup ederek kazandığı UEFA Süper Kupa’ya da müzede ayrı bir bölüm ayrıldı. Bu iki kupaya yoğun ilgi gösteren çocuklar bol bol fotoğraf da çekildi.Ayrıca müze içindeki sinema salonunda Galatasaray’la ilgili 13 dakikalık kısa bir belgesel izletildi.

Stat turu organizasyonunda ziyaretçiler medya merkezi ve soyunma odasından sonra Türk Telekom Stadyumu’nun içine girdi. Bir süre yedek kulübesinde oturan engelliler, tribünlerde poz verdi.

Ziyaretten memnun kaldıklarını belirten Ergün Bakar, “Türk Telekom Stadı, Türkiye’nin en fazla VIP misafir kapasiteli stadyumu. Bu ziyaret çok güzel bir etkinlik oldu. Bağcılar’dan gelen engelli VIP misafirlerimiz bugün bize moral oldu” dedi.

Kaynak: İHA