Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nca (ETSO) "Karar Verme ve Problem Çözme Teknikleri" eğitimi düzenledi.

ETSO'dan yapılan yazılı açıklamada, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, eğitimin açılış konuşmasında, üyelerine yönelik eğitimlere devam ettiklerin belirtti.

Eğitiminin yararlı olacağını aktaran Eren, "Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak iş dünyası temsilcilerinin ihtiyacı olan veya olabilecek konuları ele alarak bu kapsamda eğitimler düzenliyoruz. Bugün de burada iş hayatında daima karşımıza çıkacak olan önemli bir konuyu işleyeceğiz. Tüm katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, toplantının verimli geçmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Toplantıda karar verme süreci, karar verme sürecinin temel öğeleri, örgütsel karar türleri, iyi bir kararın ölçütleri, kararsızlık nedenleri ve muhtemel sonuçları, başarılı problem çözme ile ilgili zihinsel süreçler, etkin problem çözme için gereklilik ve yeterlilik koşulları ve problem çözme süreci ve tekniklerinin anlatıldı.

- Edirne Okullar Arası Badminton Turnuvası

Edirne Okullar Arası Badminton Turnuvası'na katılan Edirne Bahçeşehir Ortaokulu Küçük Erkek ve Küçük Kız Badminton takımları, iki kupa kazandı.

Okuldan yapılan yazılı açıklamada, Edirne Bahçeşehir Ortaokulu Küçük Kız Badminton takımlarının on okulun katılımcı olduğu turnuvada, grubunda ikinci ve yarı finallerde İstiklal Ortaoku'luna mağlup olarak turnuvayı il 4.'sü olarak tamamladığı belirtildi.

Edirne Bahçeşehir Ortaokulu Küçük Erkek Badminton Takımı'nın da altı okulun katılımcı olduğu turnuvada gruptan birincilikle çıkarak finalde Kırkpınarağası Alper Yazoğlu Ortaokulu'na mağlup olarak turnuvayı Edirne ikincisi olarak tamamladığı aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen okul müdürü Mahmut Boztürk, akademik başarı kadar spor alanında elde edilecek başarıların da önemli olduğunu belirtti. Gençlerin spora yönelmesi ve sevmesi için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını anlatan Boztürk, takım oyuncularına ve öğretmenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA