BEÜ Öğrencilerinden Büyük Başarı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) öğrencileri, 2018 Üniversitelerarası Türkiye Kick Boks Şampiyonasında takım halinde üçüncü oldu.

Bitlis Eren Üniversitesi Kick Boks Takımı, 68 üniversiteden 500 sporcunun katılımıyla Antalya’da organize edilen 2018 Üniversitelerarası Türkiye Kick Boks Şampiyonasında hem takım halinde hem de bayanlar pointfighting kategorisinde üçüncülüğü elde ederek çifte kupa kazandı. BEÜ bayan ve erkek takımı, 3 altın ve 1 gümüş madalya ile toplam madalya sıralamasında ise üçüncü oldu.

500 sporcunun katıldığı müsabakalarda Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencilerinden oluşan takımda Çiğdem Kırvaç 60 kilogram, Eylem Atay 65 kilogram ve Serhat Akçay ise 57 kilogramda Türkiye şampiyonu olurken, Mehmet Aktaş da 51 kilogramda Türkiye ikincisi oldu.

Sporcu öğrencileri müsabakalara Doç. Dr. Ali Tekin ve Öğretim Görevlisi Gülcan Tekin tarafından hazırlandı.

68 Üniversite arasında takım halinde başarılı olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Bitlis Eren Üniversitesi sporcuları, “Birçok üniversite şampiyonaya 20-30 sporcudan oluşan takımlarla katıldı.

Bizim takımımız 9 sporcudan oluşmaktaydı. Bu nedenle dezavantajlı olmamıza rağmen 68 üniversite arasında takım halinde üçüncü olmak bizleri çok mutlu etti. Başarımızı üniversitemize armağan ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Kaynak: İHA