Basketbolda Maçın Ardından

Fenerbahçe Doğuş Başantrenörü Obradovic: 'Bu maç sıralamada çok fazla bir şey değiştirmedi' CSKA Moskova Başantrenörü Itoudis: 'Son molada çizdiğimiz seti bire bir oynadık ve De Colo maçı kazandırdı'.

Fenerbahçe Doğuş Başntrenörü Zeljko Obradovic, THY Avrupa Ligi'nde Rusya temsilcisi CSKA Moskova'ya karşı yaptıkları top kayıplarının yenilmelerinin sebeplerinden biri olduğunu söyledi.

Rus ekibine 81-79 mağlup oldukları karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Obradovic, çok zorlu bir maç oynadıklarını vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"CSKA Moskova'yı tebrik ediyorum. Oyuncularıma maç boyunca yapmaya çalıştıkları her şey için teşekkür ediyorum. Bir kere daha CSKA Moskova'ya karşı zorlu maç oynadık ve sonuç yine son saniyelerde belli oldu. 18 top kaybı çok büyük bir rakam. Bunu önlemeye çalıştık. Bazı anlarda çok iyi oynadık. Bazı anlarda da çok kolay top kaybı yaptık. Bu maç sıralamada çok fazla bir şey değiştirmedi. Savaşmaya devam etmemiz gerekiyor. Önemli olan saha avantajını almak. Play-off'ta kim olursa olsun mutlaka zor olacak. Müthiş atmosfer için de taraftara teşekkür ediyorum. Bir su şişesi atıldı ve taraftarlar bu kişiyi tespit edip cezalandırılmasını sağladı. Bunun için taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Kim olursa olsun misafirperverliğimizi göstermemiz gerekiyor. Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bir süredir sağlık problemi nedeniyle aramızda olamıyordu bugün yanımızda oldu."

Yaptıkları top kayıplarının psikolojik olduğunu aktaran Obradovic, "Bu tür maçlarda oyuncular nasıl oynamaları gerektiğini daha iyi bilmeli. Onları sakinleştirip rahatlatmam lazım. Onlara güveniyorum." dedi.

Üçüncü çeyrekte bir bölümü oyun kurucusuz oynama sebebinin sorulması üzerine Obradovic, "26 yıldır koçluk yapıyorum. Her gün sabah 9'dan akşam 10'a kadar buradayım. Kararları ben veriyorum. İyi savunma yapan aynı oyuncu grubu vardı, değiştirmek istemedim. Moskova'daki maçta da bir bölümü 4 uzunla oynadık ve kazandık." diye konuştu.

Real Madrid, Olympiakos ve CSKA Moskova'ya iç sahada kaybettiklerinin hatırlatılması üzerine sinirlenen Obradovic, şunları kaydetti:

"CSKA, Zalgiris, Real Madrid'i dışarıda yendik. Real Madrid'e nasıl yenilebildiğimizi soruyorsunuz? Onların tarihini ve bizim tarihimizi biliyor musunuz? Aslında sizin bu kadar soru sormanıza sevindim. Ben buraya gelmeden önceki taraftar sayısıyla bugünkü sayıya bakarsanız çok şeyi görürsünüz. Geçen sene çok kötüydük sanırım, olanları gördünüz! Taraftarlar Bağdat Caddesi'ne neden geldiler bilmiyorum! Sporda her şey var. Savaşmak önemli. Biz kazanmak için çalışmaya devam edeceğiz. Yürekten hepinize teşekkür ediyorum. Yaptığımız en güzel basın toplantısı oldu. Sizin düşüncelerinizi seviyorum. Basketbolu sevdiğinizi gösteriyorsunuz. Bir koç daha ne kadar mutlu olabilir ki karşısında bu kadar basketbol konuşmayı seven insan var."

- Itoudis: "Son molada çizdiğimiz seti bire bir oynadık "

CSKA Moskova Başantrenörü Dimitris Itoudis, Nando De Colo'nun maç kazandıran şutunu molada bire bir çizdiklerini dile getirdi.

THY Avrupa Ligi'nde alınan her galibiyetini önemine dikkati çeken Itoudis, "Fenerbahçe Doğuş çok iyi başladı maça. Molada değişikliğe gittik. Üçüncü çeyrekte hücumda çok daha iyi oynadık. Zorlandık ama Fenerbahçe Doğuş'a 18 top kaybı yaptırdık. Maçın sonu başa baş gitti. Son molada çizdiğimiz seti bire bir oynadık ve De Colo maçı kazandırdı. De Colo'nun önünü açmak istedik. Atışı yaptığında gireceğini hissettim. Bu akşam şampiyona karşı oynadık ve kazandık." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe taraftarını öven Yunan başantrenör, "Sahaya yabancı madde atıldığında verdikleri tepki alkışı hak ediyorlar. O taraftarın dışarı çıkarılmasını sağladılar. Sporda böyle şeyleri görmek mutluluk verici." yorumunu yaptı.

Kaynak: AA