Serbest Güreş Büyük Erkekler Süper Ligi

Trakya Birlik Spor Kulübü ile İstanbul Sancaktepe Spor Kulübü karşılaşacak.

Edirne'de, Türkiye Güreş Federasyonu 2018 yılı faaliyet programında yer alan Serbest Güreş Büyük Erkekler Süper Lig müsabakalarının 1. haftasında Trakya Birlik Spor Kulübü ile İstanbul Sancaktepe Spor Kulübü karşılaşacak.

Trakya Birlik Spor Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, 6 takımın mücadele ettiği ligde Trakya Birlik Spor Kulübü, ASKİ, İstanbul Büyük Şehir Belediye Spor Kulübü, Türkiye Kömür İşletmeleri, Sancaktepe Spor Kulübü, Tokat Özel İdare Spor Kulübü, Çorum Büyük Şehir Spor Kulübü ile B Grubunda yer aldığı belirtildi.

1. hafta müsabakaları kapsamında 17 Mart 2018 Cumartesi günü Edirne Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda saat 10.00’da Trakya Birlik Spor Kulübü ile İstanbul Sancaktepe Spor Kulübü'nün karşılaşacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, Trakya Birlik Spor Kulübü Başkanı Önder Yücel, kulübün geçen yıl, Konya'da yapılan play-off müsabakalarında Büyük Erkekler Süper Ligi'ne yükselmeye hak kazandığını belirtti.

Ligde 16 takımın yer aldığını ve deplasmanlı karşılaşmaların olacağını aktaran Yücel, şunları kaydetti:

"16 takımın içinde bulunduğumuz için çok mutluyuz. B grubunda yer alıyoruz. İlk hafta karşılaşmamız ligin deneyimli ve tecrübeli ekiplerinden olan İstanbul Sancaktepe Spor Kulübü ile olacak. Öncelikle sporcularımızın kazasız, belasız ve sakatlıksız bir sezon geçirmeleri diliyoruz. Sonrasında ligi iyi bir yerde bitirerek burada kalıcı olmayı amaçlıyoruz. Sporcularımız 10 sıklette yarışacak. Geçtiğimiz hafta Erzurum'da yapılan U-23 Türkiye Şampiyonası'nda 2 sporcumuz Türkiye 5'incisi oldu. Buradan onları tebrik ediyorum. Kulübümüzden maddi manevi her türlü desteği sunan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen'e, Trakya Birlik Yönetim Kurulu üyelerine, Trakya Birlik Genel Müdürü Hakan Çalen'e, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Bayrak'a teşekkür ederim."

Kaynak: AA