Kayaklı Koşu K1 Ligi Finalleri

Kayaklı Koşu K1 Ligi'nde final mücadelesi Sarıkamış'ta başladı Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yıldız:'Şu anda Türkiye'nin hiçbir yerinde kar yok. Burada kar, yarışlar için elverişli, kalitesi düşmedi ve çok güzel. Sporcularımızın performansları çok iyi durumdadır'

Türkiye Kayak Federasyonunun 2017-2018 sezonu faaliyet programı kapsamında düzenlenen Kayaklı Koşu K1 Ligi Finalleri, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde başladı.

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi Alpina Konakları Mevkisi'nde düzenlenen final yarışlarına, Kars, Erzurum, Ağrı, Muş, Van ve Hakkari başta olmak üzere 14 ilden çeşitli kategorilerde yaklaşık 100 sporcu katıldı.

Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kars İl Temsilcisi Şinasi Yıldız yaptığı açıklamada, Sarıkamış'ın, sarıçam ormanları ve kristal karı ile yine büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığını söyledi.

Yarışlar için hazırlanan pistler ve atmosferin çok iyi olduğunu belirten Yıldız, "Şu anda Türkiye'nin hiçbir yerinde kar yok. Burada kar, yarışlar için elverişli, kalitesi düşmedi ve çok güzel. Sporcularımızın performansları çok iyi durumdadır. Buradaki sporcularımız yurt dışında başarılı olmak için çıtayı yükseltiyorlar. Yarışmalar çok çekişmeli geçiyor. Ayrıca isteyen kayakseverler, Sarıkamış'a gelerek mart ayı sonun kadar bu keyfi yaşayabilirler." diye konuştu

Kayak Federasyonu Hakem Eğitim Kurulu Başkanı Hüseyin Öz ise karlar diyarı Sarıkamış'ta ve güzel bir havada yarışma yapmanın heyecan verici olduğunu dile getirerek, "Yarışma alanını hazırlayan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu şampiyonda yarışan sporcuların hepsi bütün elemelerden geçmiş elit sporculardır. Kayaklı koşu gitgide hak ettiği yere gelecektir. Ben bütün sporcularımıza başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Çekişmeli geçen yarışlarda bitiş noktasına gelen bazı sporcuların yorgunluktan kar üzerine düştükleri görüldü.

Yarışmalar, yarın yapılacak serbest kategori ile tamamlanacak.

Kaynak: AA