'İmam Hatip Okulları Futbol Turnuvası' Başladı

Akdeniz Belediyesi ile İçelgücü Gençlik ve Spor Kulübü işbirliğinde düzenlenen, ’İmam Hatip Okulları Futbol Turnuvası’, Belediye Başkan Muhittin Pamuk, Vali Yardımcısı Abdullah Şahin ve Kulüp Başkanı Ahmet Nas’ın yaptığı başlama vuruşuyla start aldı.

Akdeniz Belediyesi 3 Ocak Mahallesi Futbol Sahasında, Kuran’ı Kerim ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan İçelgücü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nas, spor kulübünün kuruluş hikayesini anlattı, en önemli amaçlarının, gençlere ve çocuklara ata sporlarını sevdirmek olduğunu söyledi.



“Ata sporunun yaygınlaşması için her türlü desteğe hazırız”

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk ise konuşmasında, turnuvada emeği geçenleri kutlayarak, “Akdeniz Belediyesi olarak bu turnuvanın organize edilmesinde yer almaktan, katkı sağlamaktan son derece mutluyuz, gururluyuz” dedi.

Turnuvanın, özellikle imam hatip okulları arasındaki sevgi, dostluk ve işbirliğinin pekişmesi adına önemli bir organizasyon olduğunun altını çizen Pamuk, kulüp yönetimine ve turnuvanın açılışına katılanlara teşekkür etti.

İçelgücü Gençlik ve Spor Kulübü’nün ata sporunun yaygınlaştırılıp gençlere sevdirilmesi noktasında önemli bir rol oynadığını kaydeden Pamuk, “Ne yazık ki bugün spor denince akla popüler sporlar geliyor. Oysa kadim tarihimizden bu yana gelen ve bizim milli kültürümüzün bir parçası olan ata sporlarımızın İçel’de gençlerimize aktarılması, sevdirilmesi çok önemlidir. Bu konuda kulüp başkanımızla istişarelerimiz devam ediyor, bizler de üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.

Turnuvanın başlama vuruşu Pamuk, Şahin ve Nas’tan

Konuşmalardan sonra başlayan plaket töreninde, Vali Yardımcısı Şahin, turnuvaya katkı ve desteklerinden dolayı Başkan Pamuk’a plaket takdim etti. Törenin ardından Başkan Pamuk, Vali Yardımcısı Şahin, Kulüp Başkanı Ahmet Nas’ın birlikte yaptığı başlama vuruşunun ardından 1 ay sürecek futbol turnuvası başladı.

Geçen yıl kurulan İçelgücü Gençlik ve Spor Kulübü’nde, 23 antrenör tarafından 14 farklı branşta verilen spor eğitimlerine 150’yi aşkın sporcunun katılarak eğitim aldığı, ’İmam Hatip Okulları Futbol Turnuvası’na da 10’u ortaokul, 6’sı da lise olmak üzere toplam 16 okuldan sporcuların katıldığı bildirildi.

Kaynak: İHA