'Afrin Yolundaki Kahramanlarımızın Zaferle Dönmelerini Diliyorum'

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Atalı:'Madalyalar askerlerimiz Afrin'i teröristlerden temizlerken geldi. Afrin yolundaki kahramanlarımızın zafer ve sağlıkla ailelerine dönmelerini diliyorum' 'Zaferler komutanlarıyla anılır. Zaferin mimarı Valery hocadır' Milli Takımlar Başantrenörü Shturbabin:'Ben ne yaptım hiç, çocuklar çıktılar oynadılar' Avrupa Yıldızlar ve Gençler Eskrim Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Deniz Selin Ünlüdağ: 'Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum'

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Murat Atalı, "Madalyalar askerlerimiz Afrin'i teröristlerden temizlerken geldi. Afrin yolundaki kahramanlarımızın zafer ve sağlıkla ailelerine dönmelerini diliyorum." dedi.

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen Avrupa Yıldızlar ve Gençler Eskrim Şampiyonası'nda yıldız kadınlar kılıç kategorisinde altın madalya alarak 95 yıllık Türkiye eskrim tarihine geçen Deniz Selin Ünlüdağ ve genç kadınlar kılıç kategorisinde bronz madalya elde eden Aylin Çakır'ın da yer aldığı Avrupa üçüncüsü Yıldız Kadın Kılıç Milli Takımı, Ankara'da basınla bir araya geldi.

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısında Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Murat Atalı ve Milli Takımlar Başantrenörü Valery Shturbabin de yer aldı.

Federasyon başkanı Atalı, yaptığı açıklamada, sporculara teşekkür ettikten sonra Shturbabin için "Zaferler komutanlarıyla anılır. Zaferin mimarı Valery hocadır." dedi.

Eskrimin hak ettiği yere henüz ulaşmadığını belirten Atalı, "Bu yolda hızlı bir şekilde ilerlemekteyiz." ifadesini kullandı.

Alınan sonuçların, özellikle altın madalyanın Türkiye'nin özel günler yaşadığı döneme denk geldiğine dikkati çeken Atalı, "Madalyalar askerlerimiz Afrin'i teröristlerden temizlerken geldi. Afrin yolundaki kahramanlarımızın zafer ve sağlıkla ailelerine dönmelerini diliyorum." diye konuştu.

Sponsorluk konusunda destek isteyen Atalı, şöyle devam etti:

"Daha fazla kamp ve daha fazla müsabakaya gidebilmemiz için sponsorluk gelirlerine ihtiyacımız var. Kimseden nakit para istemiyoruz ama malzeme, organizasyonlara katılım masrafları, eğitim, yolculuk masraflarının karşılanması şeklinde sponsorluklar beklemekteyiz."

Milli Takımlar Başantrenörü Valery Shturbabin ise "Ben ne yaptım hiç, çocuklar çıktılar oynadılar. İnşallah bir sene içinde diğer branşlarda da başarılar gelecek." şeklinde görüş belirtti.

- Deniz Selin Ünlüdağ: "Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum"

Yıldız kadınlarda Avrupa şampiyonu Deniz Selin Ünlüdağ, takım arkadaşlarıyla gurur duyduğunu söyledi.

TOHM'un kendileri için büyük olanaklar sunduğunu belirten Deniz Selin, "Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Destek olan herkese teşekkür ederim. İyi ki varsınız." ifadelerini kullandı.

Genç kadınlarda Avrupa üçüncüsü Aylin Çakır da "8,5 senedir eskrim yapıyorum. Kürsüye ben çıktım ve madalya aldım ama bu, ailem ve destekleyen herkesin başarısı." değerlendirmesinde bulundu.

Basın toplantısının ardından Deniz Selin Ünlüdağ'a, altın madalya kazandıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine gönderdiği mesajın da yer aldığı bir kolaj çalışması hediye edildi.

Ayrıca, Murat Atalı da bütün sporculara çiçek ve hediyeler verdi.

Kaynak: AA